13. juuli 2004 kell 11:30

Õllemüük vähenes Euroopas, automüük kasvas

Euroopas vähenes õllemüük, automüük kasvas. Õlletootjate aktsiad langesid, autotootjate omad tõusid.

Maailma suuruselt neljanda õlletootja Interbrew aktsia hind langes Brüsseli börsil kella 13ks 1,8 protsenti, 25,34 eurole. Õlletootja Stella Artois teatas, et Lääne-Euroopas müüdi teises kvartalis Briti turustuslepingu katkestamise järel koguse poolest 1,8 protsenti vähem õlut. Interbrew kogu õllemüük kasvas kaks protsenti, kuna kiire majanduskasvu ja reklaami toel kasvas Venemaal, Ida-Euroopas ja USAs õllemüük.

Lääne-Euroopas kasvas automüük viiendat kuud järjest. Juunis kasvas automüük mullusega võrrledes 5,6 protsenti. Euroopa suurima autootja, Volkawageni aktsia hind tõusis 1,25 protsenti, 33,23 eurole. DaimlerChrysleri aktsia hind tõusis 1,36 protsenti, 36,66 eurole. Firma müüs eelmisel kuul 5,2 protsenti rohkem autosid kui aasta tagasi.

Hetkel kuum