Ülar Lauk • 30 juuli 2004

Kreml valis Kanada ekspeaministri Lääne investorite rahustajaks

Kanada ekspeaminister Jean Chretien on Kremli poolt valitud rahustama Lääne investoreid, keda on pannud muretsema Vene valitsuse kokkupõrge Jukosega.

Chretieni rollist kirjutab Kanada ajaleht The Globe and Mail viitega vene ajalehele Kommersant, mille andmetel kohtus Putin 5.juulil endise peaministriga just selleks, et arutada situatsiooni Jukose ümber. Kreml palus nende teadete järgi Chretieni esineda vahendajana Jukose ja selle Lääne kreeditoride vahel.

Chretieni juhitava juriidilise firma pressisekretär keeldus kommentaaridest.

Venemaa valitsuse tegevus Jukose suhtes on tekitanud kuuldusi, nagu püüaks riik taasriigistada naftatööstust ning need hirmud üksnes võimendusid pärast Putini lähima abilise Igor Set?ini nimetamist riikliku naftakompanii Rosneft direktorite nõukogu esimeheks.

<#Inopressa.ru=http://www.inopressa.ru/globeandmail/2004/07/30/12:37:20/kretyen>

Hetkel kuum