Juulikuu sõiduautomüügis võidutses Toyota

Tõnu Tramm 03. august 2004, 11:00

Juulis oli uutest sõiduautomarkidest müüduim Toyota - 151 autot, müüduim auto oli kokkuvõttes aga 47 autoga Toyota Corolla.

Autode Müügi ja Teenindusettevõtete Eesti Liidu (AMTEL) andmetel müüdi juulis Eestisse ühtekokku 1245 uut sõiduautot, mida on 188 võrra vähem kui mullu samal ajal. Tänavuse juuli müük jäi alla ka 2002. aasta tulemele, mil müüdi 122 autot rohkem kui tänavu.

Müüduim automark oli 151 autoga Toyota, talle järgnes Volkswagen 139 ja Renault 102 uue sõiduautoga. Ka mudelite müük kulges samas järjestuses: müüduim oli 47 autoga Toyota Corolla, talle järgnes 41 autoga VW Golf ning kolmas oli 39 autoga Renault Clio.

Seevastu tarbesõidukite müük oli juulis igati korralik. 278 auto suurune tarbeautode müük on tänavu paremuselt teine tulemus, jäädes alla vaid märtsikuu 314 auto suurusele müügile. Müüduima tarbesõidukimark oli juulis Renault 61 sõidukiga, talle järgnes 50 autoga Citroen, Mercedes-Benz oli 35 autoga kolmas. Edasi piiri taha saatsid meie uute autode müüjad ühtekokku 90 sõidukit, ehk koos tarbesõidukite ja re-ekspordiga läks juulis kaubaks ühtekokku 1 613 uut sõidukit.

Sõiduautode müügist saab lähemalt lugeda reedese Äripäeva autorubriigist, tarbesõidukite müügist annab lähema ülevaate järgmise nädala transpordirubriik.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing