3. august 2004 kell 9:21

Neste Eesti AS: 2003. aasta majandustulemused

Neste Eesti AS teenis 2003. majandusaastal 998 mln kroonise käibe juures 69,5 miljonit krooni puhaskasumit.

Ettevõtte ärikasum oli 67,6 mln krooni.

Võrreldes 2002. aasta majandustulemustega kasvas Neste käive 10,5, ärikasum 12,9 ja puhaskasum 17,5 protsenti.

Möödunud aastal investeeris Neste oma bensiinijaamade võrgu, terminali ja muu infrastruktuuri väljaehitamisse 12,3 miljonit krooni. Välja ehitati Ülemiste A24 automaatjaam Tallinnas. Aasta lõpuks koosnes Neste jaemüügivõrk 30 A24 automaatjaamast.

Äriregistrile esitatud majandusaasta aruandest selgub, et mullu pidas Neste läbirääkimisi Tallinna terminali müügiks, milleks asutas tütarettevõtte AS Estonian Transoil. Tütarettevõte võttis üle kõik Neste Tallinna terminali varad ja kohustused. Kuna läbirääkimiste tulemused AS Pakterminali ja AS Oiltanking Tallinnaga ei rahuldanud Nestet, otsustas ettevõte tänavu jaanuaris, et ei müü kütuseterminali ning Estonian Transoil jätkab Neste tütarettevõttena.

Keskmine töötajate arv Nestes oli 2003. aastal 47 ning palgakulu 11,2 miljonit krooni.

Kõrgekvaliteediliste autokütuste ja õlitoodete hulgi- ning jaemüüja Neste Eesti AS kuulub 100protsendiliselt Fortum Oil and Gas Oy-le.

Hetkel kuum