Andris Feldmanis • 26. august 2004 kell 14:41

PRIA vihjetelefon avaldab tulemused septembri lõpus

13. juulil tööd alustanud PRIA vihjetelefoni, kuhu saab teatada väljapetetud eurotoetustest, esimesed töösaavutused avaldatakse septembri lõpus.

Põllumajanduse registrite ja informatsiooni ameti (PRIA) pressinõuniku Heli Raametsa sõnul tuleb telefonile kõnesid iga nädal. ?Neid vihjeid kontrollitakse ja see kestab septembri lõpuni, siis teeme kokkuvõtte kohapealsetest kontrollidest ja sellest, kui paljud vihjed paika pidasid,? lausus Raamets.

PRIA jagab toetuseid detsembri lõpus, seega on vihjetelefoni eesmärk ennetada toetuse andmist neile, kes seda ilmselt sihipäraselt kasutada ei kavatse.

Eelmisel aastal sai PRIA neli vihjet eurotoetuste võimaliku mittesihipärase kasutamise kohta, kaks neist pidasid ka paika. Sel aastal on spetsiaalse telefoni avamise tõttu Raametsa sõnul vihjeid palju rohkem.

Palju tuleb vihjetelefonile ka kõnesid, mis ei ole otseselt seotud eurotoetuste kuritarvitamisega. ?Juhtub, et kurdetakse oma raske elu üle või küsitakse infot, kust on näiteks võimalik advokaati saada,? rääkis Raamets.

Hetkel kuum