Ülo Toomsalu • 31. august 2004 kell 6:05

Ülevaade tänastest ajalehtedest

Eesti Päevaleht:

Pärnu abilinnapea Eino-Jüri Laarmann vedas aktiivse pensionäriga oma kuupalga peale kihla, lubades, et kauaoodatud Pärnu sadama ümbersõidutee saab augusti lõpuks valmis.

Lisatöökohti peaks andma maksude alandamine ja lisaraha tööturupoliitikasse. Rahandusminister Taavi Veskimägi sõnul on tegu põhi-mõttelise valikuga, mille sihiks on suunata inimesed tööd tegema.

70 miljoni kroonise süvasadama ehitus toppab kohtuvaidluste tõttu. ?Projekt toppab,? kommenteeris ASi Tallinna Sadam turundusdirektor Erik Sakkov Saaremaa kruiisisadama projekti käekäiku. ?Tahaksime loomulikult sadamat ehitada. Kahjuks peame ära ootama, et kõik kaklemised saaksid kakeldud,? sõnas Sakkov.

Mais pankrotistunud AS Alexela Oil esitab lähiajal võlausaldajatele uue kompromissettepaneku, lootes kustutada osa tema vastu esitatud võlanõudeid.

Postimees:

Riigi salajastest varudest varastatud viljakoormate ja gaasimaskifiltrite pärast Eesti Energiale kuuluv OÜ Põhivõrk soovis suurendada oma iga-aastasi kulutusi põhjendamatult 166 miljoni krooni võrra, mistõttu energiaturu inspektsioon saatis ettevõtte hinnatõusutaotluse tagasi, mille järel võttis Eesti Energia kõik esitatud hinnataotlused tagasi.

Riigikontrolör Mihkel Oviir annab täna parlamendile üle iga-aastase aruande, mis näitab, kui korras on riik. Päriselt ei ole, selgub pärast 72 lehekülje lugemist ? riigiasutustes jätkub hoolimatust, rumalust ja omakasulikku kavalust.

Mitmetes Euroopa riikides juba 1990ndate lõpust kasutusel olevad nn aborditabletid jõuavad peatselt ka Eestisse, arstid näevad ravimis naistele suurema valikuvabaduse andmist.

SL Õhtuleht:

Hiiumaa Pühalepa vallavanem Ants Orav pani suve hakul Soome poole teele kolm elulookirjeldusega ümbrikku - ta kandideerib seal koguni kolme vallajuhi ametikohale.

Pärnu Postimees:

Sauga vallas Nurme külas elava agronoomi Eduard Jaanseni teraviljakuivati põles üleeile maani maha, ligi 100 tonni vilja hävitanud tulekahju lõi sassi pererahva äriplaani, kuid pole võtnud talumehelt julgust taimekasvatusega jätkata.

Hetkel kuum