EPL: Järgmine suvi toob Eestisse ligi 300 000 kruiisituristi

14. september 2004, 09:02

Sel hooajal pandi Tallinna Sadamas kirja 231 kruiisilaeva ja 210 827 reisijat. Järgmisel suvel kasvavad need arvud 309 laeva ning umbes 286 000 jõuka reisijani.

ASi Tallinna Sadam turundusdirektor Erik Sakkov märkis Eesti Päevalehele, et praeguste kruiisikaidega suudaks sadam teenindada ühel hooajal umbes 350 kruiisilaeva. ?Kui tekib selline seis, et kaikohti peaks hakkama nappima, saame ehitada veel ühe kruiisikai,? ütles Sakkov. Ta lisas, et sel kevadel valminud uus kai on end igati õigustanud.

Turundusdirektori sõnul võitleb ettevõte hetkel selle eest, et kruiisilaevad peatuksid Tallinnas pikemat aega. Samas loodab ettevõte, et Tallinna ehitatakse taanlaste tivoli, mille kerkides võib loota ka laevade ööbimajäämisele, sarnaselt näiteks Peterburi ja Kopenhaageniga. Sakkovi sõnade kohaselt pidas seda võimalikuks ka kruiisifirma Royal Caribbean juhtfiguur Mike Ronan.

Mis puudutab teisi lähedalasuvaid sadamaid, siis pani Peterburi sadam selleks hooajaks kirja 260 laeva külastuse, Kopenhaagenisse sõitis 258, Stockholmi 208, Helsingisse 200 ning Oslosse 114 kruiisilaeva.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing