Coca-Cola andis kasumihoiatuse

Alvar Jõgeva 16. september 2004, 00:00

USA aktsiaturud alustasid päeva langusega, kui firmad kärpisid käibe- ja kasumiprognoose, hoiatuse pidi andma ka Coca-Cola.

Maailma suurim karastusjookide tootja Coca-Cola aktsiad kaotasid oma väärtusest 5 protsenti, kui firma andis kasumihoiatuse. Teise poolaasta kasum aktsia kohta peaks jääma vahemikku 77-82 senti, samas analüütikute prognoos oli 99 senti aktsia kohta. Coca-Cola aktsiad kuuluvad maailma suurima investori Warren Bufetti portfelli.

Pooljuhtide tootja Xilnixi aktsia hind langes ligi 6 protsenti, kui firma alandas käibeprognoosi. USA suuruselt teine ajalehekirjastus Tribune andis kasumihoiatuse. Firma loodab kolmandas kvartalis teenida 49-51 senti aktsia kohta, samal ajal analüütikute ootus oli 54 senti aktsia kohta. Firma aktsiad alustasid päeva 3 protsenti madalamalt tasemelt.

Elektroonikatootja Celestica aktsiad kaotasid oma väärtusest enam kui kümnendiku, kui firma kolmanda kvartali kasum ja käive jäid varem avaldatud ootustele alla. Firma ootab 2,15 miljardi dollarist käivet ning kasum aktsia kohta peaks moodustama 7-11 senti. Varasem käibeprognoos oli 2,25 miljardit dollarit, mille juures teenib firma 17 senti aktsia kohta.

Positiivselt suutis üllatada maailma suuruselt kolmas tarkvaratootja Oracle, ületades sendiga analüütikute ootust. Aktsia hind tõusis ligi 6 protsenti.

USA tööstustoodang suurenes augustis 0,1 protsenti, analüütikud ootasid keskmiselt poole protsendilist tõusu. Juulis kerkis tööstustoodang 0,6 protsenti.

Enamik turuosalisi ootab aasta lõpuks 2protsendilist baasintressimäära.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:44

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing