EPL: Korstnapühkijate vähesus tekitab pikki järjekordi

16. september 2004, 08:08

Mõnigi klient, kes soovib lasta korstent pühkida, on korstnapühkijate vähesuse tõttu sunnitud ootama mitu nädalat.

Samas sunnib lähenev kütteperiood inimesi üha enam mõtlema ahjude ja korstnalõõride puhastamisele, kirjutab Eesti Päevaleht.

ASis Markling Kaminameister korstnapühkijate tööd koordineeriv Toomas Puskar märkis, et kõige kibedam tööaeg seisab korstnapühkijatel ees septembris, oktoobris ja novembris. Põhjus on selles, et enamik inimesi avastab vajaduse oma maja korstent, pliiti või ahju puhastada vahetult enne küttehooaega, mistõttu korstnapühkijaid on üsna raske saada. ?Samas võiks suuremad tööd ära teha juba kevadel ja suvel,? ütles Puskar.

Kuigi puhastamist vajavad nii era- kui ka kortermajade lõõrid ning tellijaid tuleb üha juurde, tegutseb Puskari hinnangul Tallinnas kõigest kümmekond korstnapühkijat. Neist kaks Markling Kaminameistris.

?Praegu on tööd nii palju, et ei jõua ära teha. Samas on meestel alates jaanuarist, eriti just kevadel ja suvel, vähe tööd, nii et normaalset palka on siis raske teenida.?

Ka MTÜ Pärnu Tuletõrje-ühingu juhataja Tõnu Orav tõdes, et korstnapühkijate järele on suur nõudmine ning kohati võib nõudluse rahuldamine käia üle jõu. ?Vanad tegijad lähevad ära ja noori ei tule piisavalt peale,? tõstis Orav esile ühe kitsaskoha. Tema sõnul on tuletõrjeühingu palgal hetkel kolm korstnapühkijat, kellest kaks töötavad osalise tööajaga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing