Välisturg toob TOPis võidu

Indrek Kald 21. september 2004, 00:00

Tänase ITee vahelt leiab taas Eesti arvutifirmade TOP 95. Kui aasta tagasi andsid esikolmikus tooni koduturule kaupu ja teenuseid pakkuvad firmad, siis seekord on situatsioon vastupidine. Esimesest kolmest on kaks paljuski orienteeritud välisturul tegutsemisele. Nii Reaalsüsteemid kui ka Aqris Software tutvustasid end tänavu kevadel Saksamaal maailma suurimal tehnoloogiamessil, lisaks on Aqrise töötajad käinud USAs konverentsidel. Reaalsüsteemid on müünud oma tööd nii euroliidu maadesse kui ka SRÜsse. Aqrise klientide nimekiri torkab samuti silma, sest paljuski eestlaste loodud tarkvaralahendusi kasutavad teiste seas sellised ärimaailma gigandid nagu Nokia, Siemens, Ford jt.

Teise koha saavutanud Webmedia tegutseb edukalt Eesti turul, peale kodulinna Tartu ka Tallinnas ja mujal. Kuid nende koduleht on vaid inglisekeelne. TOPi tabelitest torkab silma ka see, et esikümnefirmadest tervelt kuus mulluses edetabelis ei figureerinud. Samas polnud eelmise aasta võidufirmade edu ilmselt juhuslik, parimana on neist seegi kord esikümnesse sattunud Trigger Software (samuti peamiselt välisturgudel oma toodangut pakkuv firma).

Peale TOPi on ajakirjas põnevat lugemist ka seoses eelmisel nädalal Pärnus toimunud IT-foorumiga ?Visioonist lahendusteni?. Seal ettekande pidanud EMT juht Valdo Kalm uuris Eesti firmajuhtidelt nende IT-alaseid vajadusi ja tulevikuootusi. Juhid ootavad IT-meestelt ärikeele tundmist, võtab Kalm oma ettekande kokku. Turgu peab dikteerima äripool, mitte tehnoloogia ja selle entusiastid, usuvad Eesti ettevõtjad. Tippjuht peab ITd taipama juba seetõttu, et tehnoloogiafanaatikute juhitav areng läheb üldjuhul ettevõttele kalliks maksma, väidab Kalm...

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:45
    Otsi:

    Ava täpsem otsing