EPL: diagnostikakeskuse väärtus võib 39 miljoni krooni võrra kasvada

27. september 2004, 07:56

Diagnostikakeskuse uus omanik võiks haigekassalt kopsaka summa nõuda.

Tallinna diagnostikakeskus (TDK) müüdi eksabilinnapea Anders Tsahkna sõbrale Janek Ottisele vähemalt 9,5 miljonit krooni odavamalt kui pidanuks, sest müügihinna määramisel arvestati tõenäoliselt olematut võlga haigekassale, kirjutab Eesti Päevaleht.

Linna poolt audiitorfirmalt BDO tellitud ja 100 000 krooni maksma läinud eksperthinnangu kohaselt ei ole haigekassal võimalik TDK-lt 9,5 miljoni kroonist võlga nõuda.

?Haigekassa nõue diagnostikakeskuse vastu on vaieldav ning tõenäoliselt ei ole tänane AS Tallinna Diagnostikakeskus kohustatud nõuet täitma,? seisab aruandes. Ühe põhjusena võib nimetada asjaolu, et TDK-l on endal võimalik nõuda haigekassalt hoopis suuremat summat ? 39 miljonit.

Eelmise aasta 6. veebruaril allkirjastas Tsahkna kirja Eesti haigekassa nõukogule, millest ilmneb, et linn tunnistab 9,5miljonilist võlga, kuid taotleb haigekassalt omakorda kompensatsiooni summas 39 miljonit krooni.

Audiitorfirma BDO analüüsi kohaselt on TDK ja linna poolse tõlgendusena finantseering 9,5 miljonit krooni tehtud haigekassa poolt mitte laenuna, vaid investeeringuna meditsiini arendusse, mille vastu on haigekassa saanud alates 1994. aastast TDK teenuseid odavamate tariifidega. Haigekassa sääst moodustab arvestuste kohaselt 39 miljonit krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing