USA börsid: Mercki aktsia kiskus üksi indeksi langusse

01. oktoober 2004, 09:29

Kvaliteetaktsiate liikumisi kajastavasse Dow Jones tööstuskeskmisse kuuluv ravimitootja Merck Co dramaatiline langus vedas eile indeksi üksi langusse.

Nimelt leiti kliiniliste katsete käigus, et ravimitootja populaarne põletikuvastane ravim Vioxx kahekordistab südamerabanduse riski, mistõttu tuleb see müügilt ära korjata, kirjutab uudisteagentuur Reuters.

Merck Co aktsia <GR#US.MRK> taandus päevaga viimase kaheksa aasta madalaima tasemeni, sulgudes 33 dollaril ehk 26% miinuses. Dow Jones Market Data Group andmeil oli see Dow Jones indeksikomponentide hulgas viimase kümne aasta jooksul suuruselt neljas langus.

Ravimitootja suur kaotus vedas Dow Jones indeksi eile 0,55% miinusesse, tasemeni 10080,27 punkti. Peamiselt tehnoloogiasektori aktsiatest koosnev Nasdaqi koondindeks lõpetas päeva 1896,84 punktil ehk 0,15% plussis.
?Kui Dow Jones indeksis oleks olnud vaid 29 aktsiat (ehk Mercki poleks olnud), siis oleks indeks täna tõusnud,? ütles investeerimispank Wedbush Morgan kauplemisjuht Gary Wedbush.

Mercki konkurent Pfizer, millel on tootenimistus põletikuvastane ravim Celebrex, tõusis 1,4% tasemeni 30,60 dollarit.

Kauplejate sõnul aitas eile aktsiatel püsida kvartali viimane päev, mil fondijuhtidel on saanud tavaks osta aktsiaid, et investoritele oma portfelle paremas valguses näidata. ?Ma ei taha küünilisena näida, kuid kindlasti on Wall Streetil praegu kõvasti ostuordereid just kvartalilõpu pärast,? ütles Wedbush.

Eile oli ka tugevaid tegijad. Enne täna avaldatavaid USA septembrikuu automüügi läbinumbreid tõusis General Motors aktsia 3,3% tasemeni 42,48 dollarit. Fordi aktsia tõusis 1,4%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing