Rohelise Energia ostjad ronivad Iru korstna otsa

07. oktoober 2004, 11:37

Eesti Energia tunnustab täna loodussõbraliku Rohelise Energia suurimaid ostjaid Iru elektrijaama korstna otsas, teatas ettevõte.

202 m kõrguse Iru Elektrijaama korstna tipus antakse täna Tartumaa suurimatele Rohelise Energia ostjatele üle järjekordsed Rohelise Energia ostusertifikaadid.

Tallinnas kogunevad täna Tartu ettevõtete esindajad, kes on olnud suurimad loodussõbralikult toodetud Rohelise Energia kasutajad. Vastavad sertifikaadid antakse üle näiteks AS Felix, AS Pereleib, Tartu Veski AS ja AS Tarkon esindajatele, samuti Saint Gobain kontserni Eesti ettevõtetele - Baltiklaas, Autover Autoklaas, SG Sekurit ja SG Isover. Tänu nende ettevõtete toele on Rohelise Energia tootmise maht kolme aasta jooksul Eestis kasvanud viis korda, varasemalt 6 GWh-lt kuni 30 GWh-ni aastas.

Rohelise Energia müügist saadava tulu investeerib Eesti Energia uute taastuvenergia objektide ehitamisse ja taastamisse. Rohelise Energia ostjate kaasabil valmisid 2002. aasta lõpul Eesti suurim veejõul töötav elektrijaam Linnamäel ning Virtsu tuulepark. 2005. aasta alguses valmib Eesti Energial Rohelise Energia ostjate toel Keila Joa veejõujaam. Kokku on sertifikaadi saajad läbi Rohelise Energia projekti toetanud uute tuule- ja hüdroelektrijaamade rajamist ligi miljoni krooniga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing