Karl Fazer läheb säästutoodete pärast kohtusse

Liis Kängsepp 14. oktoober 2004, 09:05

Soome maiustustetootja OY Karl Fazer Ab tahab Eesti turul oma nimele registreerida paarikümmend kaubamärki, mis sisaldaksid kõik sõna 'säästu'.

Nagu nähtub patendiametile esitatud kaubamärgitaotlusest, on Karl Fazeril kindel kava saada endale eksklusiivõigus näiteks 'säästujäätise', 'säästusiirupi', 'säästusoola', 'säästusaago', 'säästukohvi' ja 'säästujää' turustamisele, kirjutab Eesti Päevaleht Online.

Patendiamet on siiski leidnud, et et soov ei ole kooskõlas kaubamärgiseadusega, mille kohaselt 'ei registreerita kaubamärke, mis koosnevad üksnes kaupade või teenuste liiki, kvaliteeti, hulka, otstarvet /---/ või teenuste teisi omadusi näitavatest tähistest'.

Samale seisukohale jäi ka tööstusomandi apellatsioonikomisjon. Karl Fazer on esitanud Tallinna halduskohtusse kaebuse nimetatud otsuse tühistamiseks, otsust on oodata novembri alguses.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing