Ülo Toomsalu • 14. oktoober 2004 kell 6:01

PM: Alaküla saab 54 800 krooni lahkumispreemiat

Tallinna linnapea Edgar Savisaar otsustas maksta ametist tagasi astunud meediajuht Allan Alakülale isiklikust premeerimisfondist 54 800 krooni.

Savisaar allkirjastas preemia maksmise üleeile õhtul ning võttis selleks raha linnakantselei eelarvest erakorralisteks sündmusteks ettenähtud vahendite arvelt. Kuna Alaküla lahkus ametist omal soovil, siis seadusest tulenevalt ta lahkumishüvitist ei saanud, kirjutab Postimees.

Tallinna linnakantselei personalidirektor Marika Lepikult ütles, et linnapea kasutada oleva fondi suurus on 500 000 krooni ning sealt makstakse linnaametnikele näiteks matuse- ja sünnitoetust ning premeeritakse linnapea hinnangul head tööd teinud ametnikke.

Lepikulti sõnul on ka varasemad linnajuhid enne võimult lahkumist kasutanud samalaadset premeerimist.

Alaküla tagasiastumise tõi eelmisel nädalal päevakorrale Reformierakond, mis pidas tema lahkumist üheks tingimuseks, et võimuliit Keskerakonnaga jääks püsima.

«Pärast minu lahkumisavalduse rahuldamist oli linnapeaga preemiast juttu,» ütles Alaküla. «Arvestades asju, mille tegemisel linnas oli ka minul oma osa, vastab see preemia igati töötulemustele.» Ta nimetas oma töövõitudena teavitustööd Tallinna elanikuks registreerumise ja ID-pileti alal, alkoholi öömüügi lõpetamist ja tugevat munitsipaalmeediat.

Hetkel kuum