• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hansapangal jagub Leedus kasvuruumi

  Hansapanga Leedu tütarpanga Hansabankase kolmanda kvartali kasum kasvas 73,5 protsenti, 28,8 mln litile (130,5 mln kroonile). See on igati muljetavaldav kasv.
  Leedu osakaal Hansapanga grupi kasumis on väike. Septembris esitatud presentatsiooni alusel teenis Hansapank 14 protsenti oma puhaskasumist Leedus. Hoiustest 31 protsenti on Leedus, laenude osakaal on 25 protsenti. Samas on pangateenuste kasutamine Leedus vähene, mistõttu kasvuruumi peaks nii mõnegi teenuse mahtude osas olema.
  Hansapangal on Leedus juba praegu rohkem kliente kui Eestis ja Lätis kokku. Pangal on Leedus 1,25 mln aktiivset kundet, Eestis 0,82 mln klienti ja Lätis 0,38 mln klienti.
  Suuremal osal leedulastest on deebetkaart (64% klientidest). Selle toote osas on Hansapanga turuosa 34 protsenti. Krediitkaart on vaid kolmel protsendil klientidest. Hansapanga turuosa krediitkaartide osas on 64 protsenti. Selles valdkonnas on mahajäämus Eestist suur. Eestis on 16 protsendil klientidest krediitkaart ja Hansapanga turuosa 66 protsenti. Ka eluasemelaenud on Leedus vähe levinud. Vaid kolmel protsendil Leedu klientidest on eluasemelaen, panga turuosa on aga 31 protsenti. Eestis on kümnel protsendil eluasemelaen, Hansapanga turuosa on 50 protsenti.
  Hanza.net on 29 protsendil klientidest, Hansapanga turuosa internetipanganduses on 51 protsenti. Eestis kasutab Hanza.neti 62 protsenti klientidest, Hansapanga turuosa internaetipanganduses on 57 protsenti. 16 protsenti Hansabankase klientidest on liitunud II pensionisambaga, mis teeb panga turuosaks selles valdkonnas 44 protsenti.
  ?Kuue aastaga on Leedu elanikkonna rikkus kahekordistunud,? ütles Hansapanga grupi suurima konkurendi, SEB Gruppi kuuluva Vilniaus Bankase kodumajapidamiste analüütik Julita Varanauskiene. ?Kuid me pole maas mitte ainult Lääne-Euroopa maadest, vaid ka uutest ELi liikmesriikidest. 2004. aastal oli leedulastel hoiuseid vaid 747 eurot (11 688 krooni) elaniku kohta, samas kui Eesis oli hoiustatud 1217 eurot (19 042 krooni) elaniku kohta.?
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.