• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mobiilisideoperaatorite kasumid vähenevad

  Eesti Telekomi kolmanda kvartali aruandest selgus, et EMT keskmine tulu ühe kliendi kohta on järjekindlalt langenud, kukkudes aastaga 45 krooni kuus.
  ?Tulu kliendi kohta on langev sellepärast, et uued mobiilikasutajad on valdavalt nendest segmentidest, kus sidekulud hoitakse väikesed ? lapsed, seeniorid, tudengid...,? ütles EMT avalike suhete juht Kaja Pino. Teine põhjus on Pino sõnul hindade allatulek.
  Radiolinja Eesti ASi juhatuse aseesimees Andrus Hiiepuu ütles, et tulu kliendi kohta on kõige rohkem mõjutanud käesoleval aastal välja lastud ZEN-kõnekaart, mis on vähehaaval keskmist tulu langetanud.
  Uue mobiilsideoperaatori Bravocom juht Peep Põldsamm leidis kliendilt teenitava tulu kukkumisele kaks põhjendust. ?Esiteks, ärikliendi segment on sisuliselt küllastunud, liitumisi juurde ei tule ja kasvab erasegment, kus tulu on väiksem,? loetles Põldsamm. ?Teiseks, jaehinnad on kukkunud kiiremini kui eraklientide kasutatud teenuste mahu kasv.?
  Kuna juba üle miljoni Eesti elaniku kasutab mobiili ning järgmisel aastal rakenduv numbri liikuvus toob kaasa hinnasõja, siis ehk hakkab mobiilsideturu kogukäive oma laeni jõudma?
  ?Käibe lagi küll käes ei ole ? jõudsalt kasvab andmeside osakaal,? lükkas Pino väite ümber. ?Aasta jooksul on näiteks EMT Go! aktiivsete kasutajate arv suurenenud kolm korda ning EMT võrgus on nüüd üle 105 000 mobiilinterneti kasutaja.?
  Väitega ei nõustunud ka Hiiepuu. ?Radiolinja käive on olnud viimastel aastatel kasvava trendiga, ka sel aastal oleme kasvatanud oma käivet ja kasumlikkust kiiremas tempos kui eelmisel aastal. Peamisteks kasvuallikateks on äriturg ning noorte ja seenioride kasvav eraturg.?
  ?Usun, et mobiilituru käive ei hakka veel kokku kuivama,? teatas Põldsamm. ?Aga kindlasti see stabiliseerub, sest kuigi uute tulijate saabumisega algab hinnasõda, püsivad teenuste kasutamise mahu kasv ja hindade alanemine veel mõnda aega tasakaalus.?
  ?Pikas perspektiivis on turul loomulikult langustrend, sest tänased investeeringud on tagasi teenitud, kuid säilitatud on siiski ülisuured tegevuskasumi marginaalid,? ütles Põldsamm. ?Juba ainuüksi marginaali languse võrra mõistlikule tasemele, 15?20protsendile, peaks turu käive konkurentsi tõttu 3?7 aasta jooksul vähenema.?
  Liiga suurtele marginaalidele viitas ka Tele2 juhatuse esimees Üllar Jaaksoo. ?Tugev konkurents vähendab Eesti Telekomi kasumlikkust, kohati ka liigkasumlikkust,? ütles Jaaksoo ja lisas: ?Parafraseerides Ostap Benderit: härrased kohtunikud, konkurents jätkub?.?
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Hiina eemaldas Leedu oma tollisüsteemist
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.