• Jaga lugu:

  EPL: Tallinn ja Helsingi kasvavad kokku kümne-kahekümne aastaga

  Tallinn ilma Helsingita hakkama ei saa: tulevik toob kaksiklinnale ühise linnavalitsuse, bussipileti ja tunneli.

  Nii tõdesid Eesti arvamusliidrid eile peetud visioonikonverentsil Estonia kontserdisaalis, kirjutab Eesti Päevaleht.
  Eesti Tuleviku Uuringute Instituudi direktor Erik Terk: ?Tallinn ja Helsingi on nii suurimad konkurendid kui ka suurimad koostööpartnerid.?
  Tallinna võtmeküsimus on Helsingile lähenemine, et tekiks Kopenhaageni-Malmö-sugune kaksiklinn, toonitas Edgar Savisaar. ?Julgen ennustada, et kümne aasta pärast on meil ühine volikogu ja kahekümne aasta pärast ühine linnavalitsus,? lausus ta.
  Praeguse linnavolikogu liikme sõnul peaks Tallinn ja Helsingi tegema ühise üldplaneeringu ja siduma omavahel ühistranspordisüsteemid nii, et sama bussipiletiga saaks sõita nii siin- kui ka sealpool lahte. ?Ka laevaühendus pole vaid laevafirmade asi. Kuid usun, et juba meie lapselapsed saavad kasutada Helsingi ja Tallinna vahelist tunnelit,? ütles Savisaar.
  Savisaare hinnangul võiks ka tänavapilti rohkem soome keelt tuua, näiteks tänavanimedesse. ?Tallinna ja Helsingi liit ei ole mitte suva küsimus, vaid objektiivne reaalsus,? oli Savisaar kindel. Muu hulgas võiks Tallinna arendamisel Savisaare sõnul siia vabalt ehitada ka Euroopa kõrgeima maja.
  Hansapanga Grupi juhatuse esimees Indrek Neivelt leidis, et Tallinn on konkurentsivõimeline vaid liidus Helsingiga, leidis Neivelt. ?Talsingis elaks sama palju rahvast kui näiteks Suur-Stockholmis,? selgitas ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
USA aktsiaturud langesid enne suurfirmade tulemusi
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Lauri Kurvits - vikaar ja kirglik meresõitja
Lauri Kurvits on oma elus kokku sidunud kolm üsna eri­palgelist tegevust, milles kõigil kanda võrdväärselt tähtis roll. Olles tegev kaitseväes ning toimetades Tallinna praost­konnas vikaarina, on ta ka Kalevi Jahtklubi ülem ning kirglik meresõitja, kes vabal hetkel purjed heiskab. Äripäeva Suve-eri uuris mehe tegemisi lähemalt.
Lauri Kurvits on oma elus kokku sidunud kolm üsna eri­palgelist tegevust, milles kõigil kanda võrdväärselt tähtis roll. Olles tegev kaitseväes ning toimetades Tallinna praost­konnas vikaarina, on ta ka Kalevi Jahtklubi ülem ning kirglik meresõitja, kes vabal hetkel purjed heiskab. Äripäeva Suve-eri uuris mehe tegemisi lähemalt.
USA jätab Delta tüve kartuses reisipiirangud kehtima
USA ei leevenda kehtestatud reisipiiranguid, sest pelgab koroonaviiruse Delta varianti, vahendab Reuters Valge Maja teadet.
USA ei leevenda kehtestatud reisipiiranguid, sest pelgab koroonaviiruse Delta varianti, vahendab Reuters Valge Maja teadet.