EPL: uued arvutid võivad tulla müügile ID-kaardi lugejaga

20. oktoober 2004, 08:03

Internetis ID-kaardi kasutajate hulk võiks suureneda, kui arvutit ostes kaardilugeja ning vajaliku tarkvara kaasa saaks.

Riigi Infosüsteemide Arenduskeskuse (RIA) direktor Epp Joab tõdes, et kuigi viimase poolteise aasta jooksul on riigi e-teenuste kasutamise arv kasvanud 37 korda, ei saa sama öelda ID-kaardi kasutamise kohta. Väljastatud on enam kui 613 000 ID-kaarti, kuid selle on arvutiga ühendanud vaid 8000 inimest, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kuidas suurendada ID-kaardiga e-teenuseid kasutavate inimeste hulka, oli jutuks arvutifirmade juhtide, majandus-ja kommunikatsiooniministeeriumi ning RIA esindajate nõupidamisel.

IT-firma Datel juhatuse esimehe Urmas Kõlli sõnul peaks kaardilugeja ja tarkvara kõikide arvutitega kaasas olema. ?ID-kaardi ja arvuti kasutamine koos peaks olema sama lihtne kui televiisori kasutamine,? lausus ta ning küsis, kui paljud on läbi lugenud televiisori kasutamise juhendi.

Ministeerium lubas teha riigiasutustele ettepaneku, et kõigi riigile hangitavate arvutite juures oleks tulevikus ka ID-kaardi lugeja. Samuti pakkusid arvutitootjate esindajad, et pangad võiksid rohkem soosida ID-kaardiga identifitseeritavaid inimesi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing