21. oktoober 2004 kell 22:00

Muusika enne ajupesu

Täna algaval klaverifestivalil saab kuulata eri pia-nismikoolkondade maailmatasemel esindajaid nii Eestist kui ka välismaalt, osaleda meistriklassides ja loengutel. ?Nagu varemgi, tulevad esinejad maailma eri osadest: kõrgeima kullaprooviga, aastakümneid pianistide maailmaeliidis püsiv Stephen Kovacevich USAst, samuti suurkujude hulka jõudnud laiahaardeline ja võimas kanadalane Louis Lortie, Vene traditsiooni hiilgav jätkaja Nikolai Luganski, tõsine ja sügav Soome muusik Eero Heinonen, Prantsuse vaimu rafineeritud edasikandja Alexandre Tharaud ja säravalt originaalne noor itaallane Gianluca Cascioli. Intrigeeriv on eesti juurtega Moskva multiinstrumentalisti Peeter Aidu esinemine,? avab festivali kunstiline juht Lauri Väinmaa. ?Eesti pianismi lippu hoiavad festivalil kõrgel 30aastast koos musitseerimist tähistavad Nata-Ly Sakkos ja Toivo Peäske (Tallinna Klaveriduo), omaette soolokavadega esinevad Mati Mikalai ja Tanel Joamets ning veel terve rida eri põlvkondade esindajaid.?

Projektiks projektis on Mozarti ja Chopini klaverikontsertide meil senikuulmata kammerversioonide esitused Irina Zahharenkovalt, Mihkel Pollilt ja Muusikakeskkooli õpilastelt Jaan Otsalt ja Jaan Kapilt ning Menuhini kooli õpilaselt Miho Kawashimalt koos Tallinna Keelpillikvarteti ning Tobiase Kvartetiga. Väärib tähelepanu, et Zahharenkova ja Polli näol astuvad publiku ette rahvusvaheliste konkursside kõige värskemad võitjad Eesti muusikute seas.

Täna kell 19 algab avakontsert, kus esinevad Itaalia pianist Gianluca Cascioli, Norra dirigent Bjarte Engeset ning Eesti Riiklik Sümfooniaorkester. Kõlavad Schumanni, Raveli ning Kant?eli helitööd.

Autor: Kersti Inno

Hetkel kuum