• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Õigeaegselt rakendamata direktiiv muudab Euroopa äriühingute rajamise võimaluse Eestis segaseks

  Senini on rahvuslikul tasandil 8. oktoobrist jõustunud põhikirja rakendanud ainult kuus kahekümne kaheksast Euroopa Liidu ja Euroopa Majanduspiirkonna liikmesriigist, ka Eestis on see veel rakendamata.
  Euroopa äriühinguna saaks ettevõtted, mis tegutsevad rohkem kui ühes liikmesriigis, tegutseda ühtse ettevõttena ühtsete reeglite järgi, aga seda alles siis, kui kõik liikmesriigid on Euroopa äriühingu põhikirja siseriiklikult rakendanud.
  Advokaadibüroo Teder, Glikman & Partnerid advokaat Kristi Lehtis on seisukohal, et määrust ei ole sisuliselt võimalik rakendada seni, kuni ka direktiiv on Eesti õigusesse üle võetud. Vastavalt määruse punktile 22 tuleb määruse jõustumist edasi lükata seni, kuni igal liikmesriigil on võimalik direktiiv kohalikku õigusesse üle võtta.
  Kaubandus-Tööstuskoja juristi Marget Henrikseni sõnul võib SEsid registreerida ka Eestis, kuna määrus kehtib ja kõigil Eesti ettevõtjatel peaks olema õigus soovi korral Euroopa äriühinguid asutada. Justiitsministeerium on välja töötanud määruse siseriikliku rakendusseaduse eelnõu selleks, et täpsustada SE määruse rakendamise küsimusi neil juhtudel, kui loodava SE asukohaks on Eesti. Eelnõu on alles Riigikogu menetluses, kuid justiitsministeeriumi hinnangul ei pidanuks see iseenesest tõsisemaid probleeme tekitama, märkis Henriksen. ?Justiitsministeeriumi argument oli, et määrus kehtib ja äriregistreid on sellest ka informeeritud,? rääkis Henriksen. ?Seega võime hakata Eestis Euroopa äriühinguid rajama.?
  Määrusega reguleerimata küsimustes lähtutakse Henrikseni sõnul Eestis aktsiaseltside asutamise, juhtimise ja äriregistrisse kandmise regulatsioonist, seega äriseadustikust.
  Juhul kui isik soovib asutada Euroopa äriühingut, kuid mõnes Euroopa Liidu liikmesriigis ei ole seda võimalik teha, siis võib sellest informeerida Euroopa Komisjoni. Kui Euroopa Komisjon on seisukohal, et liikmesriik ei ole täitnud Euroopa Ühenduse asutamislepingust tulenevaid kohustusi, siis annab ta selle kohta oma põhjendatud arvamuse. Kui liikmesriik ei nõustu esitatud arvutamisega, siis võib komisjon anda asja Euroopa Kohtuse, Euroopa Liidu õigusakti rakendamata jätmine võib liikmesriigile tuua kaasa trahve ning kahjutasusid. Juhul kui üksikisikul on tekkinud kahju seoses liikmesriigi poolt Euroopa Ühenduse õigusest tulenevate kohustustuse rikkumisega, siis on kannatanud isikul õigus nõuda siseriiklikus kohtus kahju hüvitamist, ütles Henriksen.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Baltic Horizon kasvatas renditulu Fond loob oma tagasiostuprogrammi
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Hans H. Luige trükikoda saab uue juhi
Möödunud suvel Hans H. Luige kätte läinud trükikoda Printall saab 23. mail uue juhi, trükikoda alates 2000. aastast juhtinud Andrus Takkin taandub juhtimisest ja lahkub ettevõttest, teatas ettevõte.
Möödunud suvel Hans H. Luige kätte läinud trükikoda Printall saab 23. mail uue juhi, trükikoda alates 2000. aastast juhtinud Andrus Takkin taandub juhtimisest ja lahkub ettevõttest, teatas ettevõte.
Raadiohommikus: veresaun börsidel, restoraniäri eluspüsimine ja nõuanded ettevõtjale
Esmaspäevases hommikuprogrammis võtame luubi alla investorite otsused veresauna ajal aktsiaturgudel, räägime restoraniäri hakkamasaamisest järjekordses kriisis ja anname nõu, kuidas heitlikul ajal äriprotsesse ümber korraldada.
Esmaspäevases hommikuprogrammis võtame luubi alla investorite otsused veresauna ajal aktsiaturgudel, räägime restoraniäri hakkamasaamisest järjekordses kriisis ja anname nõu, kuidas heitlikul ajal äriprotsesse ümber korraldada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.