Peeter Raidla • 25. oktoober 2004 kell 7:17

Leedu valimistel olid edukad parempoolsed

Pühapäeval peetud Leedu parlamendivalimiste teises voorus saatis edu parempoolseid parteisid, kirjutas PM Online viitega agentuurile AFP

Esialgsete valimistulemuste kohaselt tõrjusid parempoolsed parteid tahaplaanile esimeses voorus võitnud populistliku Tööerakonna.

Konservatiivide erakond ja Liberaaltsentristlik Liit saavad 141-kohalises Seimis kokku 43 kohta, Vene päritolu miljonäri Viktor Uspaskichi Tööerakond saavutas uues koosseisus 39 kohta, kuid valitsusse nad tõenäoliselt ei pääse.Seni võimul olevate sotsiaaldemokraatide ja -liberaalide koalitsioon saab uues Seimis 31 kohta.Rolandas Paksase valimisliit Korra ja Õigluse Eest saab 11 ja Kazimira Prunskiene juhitav Talurahva Partei ja Uue Demokraatia Partei Liit kümme kohta.

Lahkuv peaminister Algirdas Brazauskas välistas koalitsioonivõimaluse Tööerakonnaga ning ütles, et juba on alustatud läbirääkimisi, et moodustada parempoolsetest parteidest ja eelmises koosseisus enamuses olnud parteidega nn «vikerkaarekoalitsioon».

Hetkel kuum