• Jaga lugu:

  Peaministri kaastundeavaldus

  Peaminister Juhan Parts tegi täna kaastundeavalduse seoses Eesti sõduri hukkumisega Iraagis.

  Avaldame siinkohal kogu kaastundeavalduse:
  'Head Eesti inimesed!
  On minu kui valitsusjuhi raske ja kurb kohustus teatada, et täna hommikul ründasid terroristid Iraagis Eesti kaitseväe ESTPLA-9 üksuse patrulli.
  Rünnaku tagajärjel hukkus kaitseväelane Arre Illenzeer, viis kaitseväelast - neist kaks raskelt - said haavata.
  Austatud Arre Illenzeeri omaksed, Eesti Vabariigi Valitsus ja Eesti rahvas tervikuna on täna sügavas leinas koos teiega. Meie hinges on nii kaastunne kui ka tänutunne Arre Illenzeeri vapruse eest. Oleme tänulikud nii talle kui tema rühmakaaslastele
  aga ka kõigile teistele Eesti kaitseväelastele, kes missioonidel Iraagis, Afganistanis, Lähis-Idas, Kosovos ja Bosnia-Hertsegoviinas kindlustavad Eesti ja kogu maailma julgeolekut, nende panuse eest. Ja me oleme mures nende turvalisuse pärast.
  Usun, et nii Arrel kui tema rühmakaaslastel ja kogu Eesti rahval oli veel juunis, mil ESTPLA-9 oma missiooni alustas, väga valusalt meeles Andres Nuiamäe traagiline hukkumine Iraagis selle aasta veebruaris. Ometi ei suutnud terroristid heidutada Arret sellest missioonist, ega suuda samamoodi terroristid heidutada Eesti riiki tervikuna oma missioonist.
  Me teadsime, kui me rahvusvaheliste jõududega ühinesime, et ühiste väärtuste ja eesmärkide kaitse ei ole lihtne, ometi me kõik lootsime, et seda kõige hullemat õnnestub vältida. Nüüd, kus me jälle valusalt näeme, et kaotusi vältida ei ole olnud võimalik, on oluline teha kõik selleks, et need kaotused ei osutuks asjatuks.
  Arre Illenzeer on juba teine Eesti sõdur, kes hukkus Iraagi julgeolekutagamismissioonil.
  Iraagi esimesed demokraatlikud, vabad valimised peaksid rahvusvahelise koalitsiooni ja ÜRO plaanide kohaselt toimuma kolme kuu pärast.Terroristide, kurjategijate tegevus destabiliseerimaks olukorda Iraagis on selle ajaloolise päeva lähenemisel kasvanud. Arre Illenzeer oli üks nende järjekordsetest ohvritest, täna võtsid nad Eesti poisi elu.Seetõttu on ääretult oluline rahvusvahelise koalitsiooni jätkuv ja kindlameelne töö, et tagada demokraatia ja inimõiguste võit Iraagis ning kõigi iraaklaste ja Iraagis teenivate rahuvalvajate julgeolek.
  Ka sellises olukorras nagu täna tähendab rahvusvahelistes kooslustes jätkamine meie jõudu ja otsustavust täita oma kohust ning olla kindlad oma eesmärkidele.
  Eesti valitsuse nimel sügavat kaastunnet avaldades
  Peaminister Juhan Parts'
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaamose tegevjuht: Lätis (veel) buumi ei ole
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Pangaaktsiad upitasid Tallinna börsi järjekordse rekordini
Heas hoos pangaaktsiad aitasid täna Tallinna börsil sulguda ajaloo kõrgeimal tasemele 1740,5 punkti.
Heas hoos pangaaktsiad aitasid täna Tallinna börsil sulguda ajaloo kõrgeimal tasemele 1740,5 punkti.
Raadiohommikus: börsid ja miks energia nii kalliks muutub
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Harjumatu transpordiviis tõmbab vedude hinda alla
Alles eelmisel nädalal saabus Hollandist Kaunasesse esimene konteinerite ja poolhaagistega kaubarong mööda Euroopa standardlaiusega raud­teed, nädal varem alustas Läti raudtee poolhaagiste vedu kahe suurema sadama vahel ning jäänud on veel käivitada pool­haagiseid­ vedav rong Muuga ja Kaunase vahel.
Alles eelmisel nädalal saabus Hollandist Kaunasesse esimene konteinerite ja poolhaagistega kaubarong mööda Euroopa standardlaiusega raud­teed, nädal varem alustas Läti raudtee poolhaagiste vedu kahe suurema sadama vahel ning jäänud on veel käivitada pool­haagiseid­ vedav rong Muuga ja Kaunase vahel.