• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Peaministri kaastundeavaldus

  Peaminister Juhan Parts tegi täna kaastundeavalduse seoses Eesti sõduri hukkumisega Iraagis.

  Avaldame siinkohal kogu kaastundeavalduse:
  'Head Eesti inimesed!
  On minu kui valitsusjuhi raske ja kurb kohustus teatada, et täna hommikul ründasid terroristid Iraagis Eesti kaitseväe ESTPLA-9 üksuse patrulli.
  Rünnaku tagajärjel hukkus kaitseväelane Arre Illenzeer, viis kaitseväelast - neist kaks raskelt - said haavata.
  Austatud Arre Illenzeeri omaksed, Eesti Vabariigi Valitsus ja Eesti rahvas tervikuna on täna sügavas leinas koos teiega. Meie hinges on nii kaastunne kui ka tänutunne Arre Illenzeeri vapruse eest. Oleme tänulikud nii talle kui tema rühmakaaslastele
  aga ka kõigile teistele Eesti kaitseväelastele, kes missioonidel Iraagis, Afganistanis, Lähis-Idas, Kosovos ja Bosnia-Hertsegoviinas kindlustavad Eesti ja kogu maailma julgeolekut, nende panuse eest. Ja me oleme mures nende turvalisuse pärast.
  Usun, et nii Arrel kui tema rühmakaaslastel ja kogu Eesti rahval oli veel juunis, mil ESTPLA-9 oma missiooni alustas, väga valusalt meeles Andres Nuiamäe traagiline hukkumine Iraagis selle aasta veebruaris. Ometi ei suutnud terroristid heidutada Arret sellest missioonist, ega suuda samamoodi terroristid heidutada Eesti riiki tervikuna oma missioonist.
  Me teadsime, kui me rahvusvaheliste jõududega ühinesime, et ühiste väärtuste ja eesmärkide kaitse ei ole lihtne, ometi me kõik lootsime, et seda kõige hullemat õnnestub vältida. Nüüd, kus me jälle valusalt näeme, et kaotusi vältida ei ole olnud võimalik, on oluline teha kõik selleks, et need kaotused ei osutuks asjatuks.
  Arre Illenzeer on juba teine Eesti sõdur, kes hukkus Iraagi julgeolekutagamismissioonil.
  Iraagi esimesed demokraatlikud, vabad valimised peaksid rahvusvahelise koalitsiooni ja ÜRO plaanide kohaselt toimuma kolme kuu pärast.Terroristide, kurjategijate tegevus destabiliseerimaks olukorda Iraagis on selle ajaloolise päeva lähenemisel kasvanud. Arre Illenzeer oli üks nende järjekordsetest ohvritest, täna võtsid nad Eesti poisi elu.Seetõttu on ääretult oluline rahvusvahelise koalitsiooni jätkuv ja kindlameelne töö, et tagada demokraatia ja inimõiguste võit Iraagis ning kõigi iraaklaste ja Iraagis teenivate rahuvalvajate julgeolek.
  Ka sellises olukorras nagu täna tähendab rahvusvahelistes kooslustes jätkamine meie jõudu ja otsustavust täita oma kohust ning olla kindlad oma eesmärkidele.
  Eesti valitsuse nimel sügavat kaastunnet avaldades
  Peaminister Juhan Parts'
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Börsiteemad on hägused? Siit saab abi! Tallinna börsi juhi aktsiatesse investeerimise ABC
Riskivaba investeerimist pole olemas, samas riski võtmata ei ole paremat homset, kirjutab Tallinna börsi juht Kaarel Ots aktsiatesse investeerimise põhitõdesid meenutades.
Riskivaba investeerimist pole olemas, samas riski võtmata ei ole paremat homset, kirjutab Tallinna börsi juht Kaarel Ots aktsiatesse investeerimise põhitõdesid meenutades.
Starbucks väljub viimaks Vene turult
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Parimad juhid: avaliku sektori juhtide palgad peavad tõusma
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Ehituses mõjutavad otsuseid riik, alampakkujad ja teadmatus
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.