• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tööinspektsioon: kõige rohkem on õnnetusi puidu- ja keemiatööstuses

  Tänavuse aasta esimesel üheksal kuul juhtus kõige rohkem tööõnnetusi puidu- ja keemiatööstuses, teatas tööinspektsioon.

  Tööõnnetusi oli puidutööstuses 248, metallitööstuses 238 ja hulgi- ning jaekaubanduses 205. Järgnevad avalik haldus ja riigikaitse (172), ehitus ja toiduainetetööstus (kummaski 171) ning põllumajandus ja jahindus (127).
  Suhtarvus (1000 töötaja kohta) toimus kõige rohkem tööõnnetusi keemiatööstuses (11,7), puidutööstuses (11,3), mööblitööstuses (10,3), toiduainetööstuses (8,0), paberitööstuses (7,8) ja mäetööstuses (6,8).
  Raskeid tööõnnetusi oli kõige rohkem metallitööstuses (84 ehk 12%), hulgi- ja jaekaubanduses (66 ehk 10%), ehituses (64 ehk 9%), puidutööstuses (60 ehk 9%) ja mööblitööstuses (46 ehk 7 %).
  Õhutranspordis ei olnud ühtegi tööõnnetust (eelmise aasta samas ajavahemikus 4), nagu ka kalanduses (mullu 4).
  Eelmise aastaga võrreldes on tööõnnetusi juurde tulnud põllumajanduses ja jahinduses, mäetööstuses, tekstiili- ja rõivatootmises, keemiatööstuses, veetranspordis, laonduses, avalikus halduses ja riigikaitses ning tervishoius ja sotsiaalhoolduses.
  Kõige väiksem oli tööõnnetuste suhtarv finantsvahenduses (0,4), kümme korda väiksem Eesti keskmisest.
  Eesti keskmine suhtarv oli 3,9, aasta varem 4,3.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.