Alvar Jõgeva • 2. november 2004 kell 10:57

Börsikommentaar: tugevad majandustulemused kergitasid Euroopa aktsiaturge

Aktsiate hinnad Euroopa börsidel tõusid, head majandustulemused avaldasid Ryanair ja Assa Abloy, samuti pakkus leevendust alanenud nafta hind.

Euroopa suurim odavlennufirma Ryanairi aktsia hind hüppas ligi 11 protsenti, kui firma avaldas oodatust paremad majandustulemused. Firma kvartalikasum kasvas 15 protsenti, 147,6 miljoni euroni. Analüütikute keskmine prognoos oli 138 miljonit eurot. Firma käive kasvas 19 protsenti, 418,3 miljoni euroni.

Maailma suurim lukkude tootja Assa Abloy avaldas samuti väga head majandustulemused. Firma kolmanda kvartali kasum kasvas 32 protsenti, ulatudes 395 miljoni Rootsi kroonini. Käive kasvas 8,7 protsenti, 6,45 miljardi Rootsi kroonini. Firma aktsia kerkis majandustulemuste avaldamise järel 6,3 protsenti.

Suuremate aktsiate liikumist kajastav Stoxx 50 indeks oli 0,4 protsenti plussis.

Hetkel kuum