Turud ja ärid tahavad abielurahu

Kertu Ruus 03. november 2004, 00:00

Ajakirjanikke huvitab küsimus, kas ettevõtetele meeldib rohkem üks või teine maksumuudatus, või kas aktsiaturud soovivad ühe või teise poliitiku ametisse asumist. Aktsiaturge ja ettevõtteid seevastu huvitab eelkõige see, et saaks muudatustest rahu.

Enne eile USAs toimunud presidendivalimisi loodi mitmeid versioone sellest, millised aktsiad tõusevad siis, kui võidab George Bush, ja millised koguvad jõudu juhul, kui ametisse valitakse John Kerry. Kuid kõige mõjuvam oli ikkagi sõnum: tulgu, kumb tuleb, kõige hullem on aktsiaturgudele see, kui asi jääb tükiks ajaks õhku rippuma. Sarnane olukord valitseb ka Eesti maksusüsteemi reformis. Aina enam kostab hääli, et kõige parem on praegune, stabiilne ja teadaolev maksusüsteem. Maksud ja poliitika olgu kui truu abikaasa: isegi kui natuke vahel peksab, peaasi, et on oma ja etteaimatav.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:51

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing