Inno Tähismaa • 8. november 2004 kell 13:24

Eesti Energia klientide abil tabati alajaamade rüüstajad

Reede õhtul tabati Eesti Energia klientide aktiivse sekkumise abil Türi tänava alajaamast elektriseadmete rüüstamisega tegelevad isikud.

Ühel kurjategijatest õnnestus põgenema pääseda, kuid teine anti koos süütõenditega kuriteopaigalt üle politseile, teatas Eesti Energia esindaja.

Vask- ja alumiiniumseadmeid varastanud vandaalide tegevus on viimasel ajal põhjustanud mitmetele Eesti Energia klientidele kahju elektrikatkestuste ja pingekõikumiste näol ning on tekitanud ettevõttele kahju varastatud ning rikutud seadmete näol.

Eesti Energia Tallinna juhtimiskeskusesse jõudis reedel õhtupoolikul kell 17.41 info võimalikust rüüstamisest Türi tänava alajaamas. Sündmuspaigale sõitis avariibrigaad. Kohale jõudes leidsid nad eest end elektritarbijate sekkumise tõttu alajaama hoonesse peitnud seadmeid rüüstanud kurjategija. Meesterahval oli ka kaasosaline, kes pääses paraku põgenema. Tabatud kurjategija anti üle sündmuskohale kutsutud politseile.

Septembri lõpus ja oktoobri alguses tabas Tallinna mitmeid piirkondi, näiteks Kristiine ja Rocca al Mare kanti suur alajaamade rüüstamise laine. Kannatada said mitmed tegutsevad ja ka üks alles ehitusjärgus olev objekt. Eesti Energia esitas sündmustega seoses politseile avaldused kurjategijate tabamiseks.

Lisaks koostööle politseiga alustas Eesti Energia omalt poolt aktiivselt tõhusamate turvameetmete otsimist alajaamade valvamiseks. Korraldati kohtumisi naabrivalvega koostöö arendamiseks, rakendati erinevaid mehitatud ja tehnilise valve võimalusi. Praegusel hetkel jätkuvad veel analüüsid kaalumaks uusi võimalusi alajaamade uste suuremaks kindlustamiseks.

Eesti Energia jätkab arutelu majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiga metalli kokkuostu reguleerivate nõuete ja kehtiva jäätmeseaduse mõju üle laiemale metallivarguste lainele. Ühtlasi on Eesti Energia tänulik aktiivsetele kodanikele, kes kahtlasest tegevusest alajaamade ümber on andnud teada ettevõttele või politseile ja avaldab tunnustust klientidele, kelle sekkumise tõttu alajaamarüüstaja reede õhtupoolikul tabati. Eesti Energia paneb inimestele südamele, et märgates alajaamade lähistel toimuvat kahtlast tegutsemist või lõhutud alajaama, sellest teada anda Eesti Energia ööpäevaringsel rikketelefonil 1343.

Hetkel kuum