Kus on maailma kõige vabam press?

Kertu Ruus 10. november 2004, 00:00

Eelmisel nädalal jõudis mu postkasti maineka USA inimõigusorganisatsiooni Freedom House?i 2004. aasta maailma pressivabaduse raport. Eesti jagas edetabelis 28.?32. kohta. Tore! Edetabelid meile meeldivad, eriti kui meist tahapoole jäävad näiteks Prantsusmaa, Suurbritannia ja Poola.

Aga kes siis mahuvad veel koos Põhjamaade ja mõne teise demokraatia kantsiga vaba meedia esikümnesse? Ja mis me näeme: 9.?10. kohal on tuntud sõltumatu ajakirjanduse lipulaevad Palau ja Saint Lucia! Ma ei kahtle, et neis pisiriikides ? Eesti on suuruselt 98 Palaud ja 73 Saint Luciat ? on ajakirjandus vaba. Kuid khm-khm, riikides on üks-kaks telekanalit, kummaski pole ühtki päevalehte ja Palaul loetakse suures osas USA lehti, kusjuures USA meediat peetakse vähem vabaks! Ehk siis pressivabaduse edetabelis aitab tõusta see, et pressi õieti pole.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing