• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  AMD aktsia rallib, Inteli oma tõuseb

  Arvutitootja Dell reageeris oma tulemustele 8,6 protsendise tõusuga 40,44 dollarile. Viimati võis Delli aktsiat pealpool 40 dollari joont näha 2000. aasta septembris.
  Dell tegi oma aktsionäridest veel rõõmsamaks Advances Micro Devises ehk AMD investorid. Delli juhatuse esimees ütles neljapäeval, et nad kaaluvad AMD protsessorite kasutamist.
  AMD aktsia tõusis reedel 13,1 protsenti, 21,02 dollarile. Sellises kõrguses viibis aktsia viimati 2001 aasta juulis. Merrill Lynchi analüütik Joseph Osha tõstis neljapäeval Inteli konkurendi AMD aktsia neutraalse soovituse ostusoovituseks. Analüütiku arvates võib firma võita Intelilt turuosa ja jätkata kasumimarginaali kasvatamist.
  Kumb on parem ? kas Intel või AMD? Arvutijubinate osas jätaks oma sõna ütlemata. AMD aktsiat hinnatakse kõrgemalt. Aktsia hinna-kasumi suhe ehk P/E on 50. Selle järgi on aktsia kallis. Ka Inteli aktsia pole odav, kuid AMDst siiski odavam ? 20,7. Intel müüs eelmisel kvartalil toodangut 8,5 mld dollari eest, AMD 1,2 mld dollari eest. Olgu kaup kuidas on, AMD ei suuda kasumlikkuse osas Inteliga kaasas käia. AMD puhaskasumimarginaal on 3,5 protsenti võrreldes Inteli 22,5 protsendiga. AMD teenis viimases kvartalis 44 mln dollarit kasumit, Intel aga 1,9 mld dollarit. Vaadates kapitali struktuuri, paistab välja, et Intel on praktiliselt pikaajalise võla vaba. Intelil on 0,9 mld dollarit pikaajalist võlga võrreldes 38,2 mld dollarilise omakapitaliga. AMDl on 1,8 mld dollarit pikaajalist võlga võrreldes 3,3 mld dollarilise omakapitaliga. Nende numbrite valguses näib küll, et investorid ostavad AMD näol mingit müstilist edulugu, mis aga ei pruugi realiseeruda.
  Peamised aktsiaindeksid lõpetasid USAs reedes päeva plussis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Pangaaktsiad ei suutnud Balti börsiindeksit tõusule viia
Täna taas plussis kaubelnud pangaaktsiate hoost jäi väheks, et kogu Balti börs tõusule viia.
Täna taas plussis kaubelnud pangaaktsiate hoost jäi väheks, et kogu Balti börs tõusule viia.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.