Delli kasum on kosunud printerite ja sülearvutite toel

Raivo Sormunen 15. november 2004, 00:00

Oktoobriga lõppenud kvartali puhaskasum tõusis 0,26 dollarilt 0,33 dollarile aktsia kohta (kokku 846 miljoni dollarini). Käive ühtis ettevõtte augustis antud prognoosiga ning küündis 12,5 miljardi dollarini, kasv 18%.

Delli tegevjuhi Kevin Rollins sõnul on firma 12 kuud ees oma plaanist, mis näeb ette 2007. aastaks ette 60 miljardi dollarilist aastakäivet.

Ettevõte on käesoleval aastal palganud 7000 töötajat, ehitanud juurde jaotuskeskusi ja plaanib ehitada USAs uut tehast, et võita turuosa sektori teiselt tegijalt Hewlett-Packardilt. Kõige kergem on Dellil turuosa võita printerite turul. Rollinsi sõnul suudab Dell ületada oma käesoleva aasta eesmärki, mis näeb printeriüksusele ette 1 miljardi dollari suurust käivet ja 5 miljoni printeri müüki.

Lõppenud kolmandas kvartalis müüs Dell 8 miljonit serverit, sülearvutit ja personaalarvutit ehk 22% enam kui aasta eest. Lauarvutite osakaal Delli käibes langes 50 protsendilt 49-le peamiselt just tänu sülearvutite populaarsuse kasvule, mis annab firma käibest 30%. ?Delli toodete turg on endiselt üsna elujõuline, ehkki tarbijate nõudlus on möödunud aastaga võrreldes mõnevõrra pehmem,? sõnas Rollins.

Firma finantsjuhi Jim Schneider sõnul aitasid möödunud kvartalil ning tõenäoliselt ka sel kvartalil ettevõtte kasumlikkust tõsta madalamad kulud arvutikomponentidele (nagu LCD ekraanid). Kulude kokkuhoid lubab Dellil alandada arvutite ja printerite hindu ja tõsta oma turuosa, lisas Schneider.

Käimasolevaks kvartaliks ootab Dell 13,5 miljardi dollarilist käivet ja 0,36 dollarit kasumit aktsia kohta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing