• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Delli kasum on kosunud printerite ja sülearvutite toel

  Oktoobriga lõppenud kvartali puhaskasum tõusis 0,26 dollarilt 0,33 dollarile aktsia kohta (kokku 846 miljoni dollarini). Käive ühtis ettevõtte augustis antud prognoosiga ning küündis 12,5 miljardi dollarini, kasv 18%.
  Delli tegevjuhi Kevin Rollins sõnul on firma 12 kuud ees oma plaanist, mis näeb ette 2007. aastaks ette 60 miljardi dollarilist aastakäivet.
  Ettevõte on käesoleval aastal palganud 7000 töötajat, ehitanud juurde jaotuskeskusi ja plaanib ehitada USAs uut tehast, et võita turuosa sektori teiselt tegijalt Hewlett-Packardilt. Kõige kergem on Dellil turuosa võita printerite turul. Rollinsi sõnul suudab Dell ületada oma käesoleva aasta eesmärki, mis näeb printeriüksusele ette 1 miljardi dollari suurust käivet ja 5 miljoni printeri müüki.
  Lõppenud kolmandas kvartalis müüs Dell 8 miljonit serverit, sülearvutit ja personaalarvutit ehk 22% enam kui aasta eest. Lauarvutite osakaal Delli käibes langes 50 protsendilt 49-le peamiselt just tänu sülearvutite populaarsuse kasvule, mis annab firma käibest 30%. ?Delli toodete turg on endiselt üsna elujõuline, ehkki tarbijate nõudlus on möödunud aastaga võrreldes mõnevõrra pehmem,? sõnas Rollins.
  Firma finantsjuhi Jim Schneider sõnul aitasid möödunud kvartalil ning tõenäoliselt ka sel kvartalil ettevõtte kasumlikkust tõsta madalamad kulud arvutikomponentidele (nagu LCD ekraanid). Kulude kokkuhoid lubab Dellil alandada arvutite ja printerite hindu ja tõsta oma turuosa, lisas Schneider.
  Käimasolevaks kvartaliks ootab Dell 13,5 miljardi dollarilist käivet ja 0,36 dollarit kasumit aktsia kohta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Loorits: kas läheme taastuvenergiale üle või maksame miljard eurot aastas?
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Norra tegi otsa lahti - intressimäärad hakkavad tõusma
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Estraveli omanik: eelmine kriis oli võrreldes praegusega lasteaed
Eesti suurima reisibüroo Estraveli omanik Aivo Takis rääkis Äriplaan 2022 konverentsil, et kui eelmise kriisi ajal kukkus nende käive 20 protsenti, siis koroonakriisiga kukkus nende käive 70 protsenti. “Eelmine kriis oli kui lasteaed, kuid toona tundus see kohutavalt suur kukkumine,” rääkis ta.
Eesti suurima reisibüroo Estraveli omanik Aivo Takis rääkis Äriplaan 2022 konverentsil, et kui eelmise kriisi ajal kukkus nende käive 20 protsenti, siis koroonakriisiga kukkus nende käive 70 protsenti. “Eelmine kriis oli kui lasteaed, kuid toona tundus see kohutavalt suur kukkumine,” rääkis ta.