• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Infosõtta Venemaaga

  Valitsus kiitis heaks tegevuskava, mis näeb ette Eesti lähiajaloo riiklikult korraldatud tutvustamise. Välis-, haridus- ja kultuuriministeerium said ülesande ette valmistada infomaterjale, kus selgitatakse kontrollitud faktide varal, missugust valet ning vägivalda kasutas Nõukogude Liit 1940 Eesti riikliku iseseisvuse hävitamisel ja missuguseid kannatusi ning inimkaotusi tõid kolm okupatsiooni eesti rahvale. Miks võitlesid eestlased (nagu ka lätlased ja leedulased) eurooplaste enamikust erinevalt Teises maailmasõjas vastandrinnetel? Mis kuju ja sisu võtsid iseseisvuse taastamise püüded ikestusaastatel?
  Ajakirjanduses on seda rahvastikuminister Paul-Eerik Rummo juhitavat ettevõtmist nimetatud ?infosõjaks Venemaaga?. Nõnda asi ongi. Meiepoolset vastukäiku ajendas järjest jaburamaks muutuv laim, millega Moskva tõrvab Eestit ja Baltimaid. Samas on mitmed arvamusliidrid väljendanud kahtlust selle aktsiooni otstarbekuse üle. Eesti on Venemaa kõrval kääbus. Neil on rindele saata suurtükivägi, et selle kogupaukudega mõjutada maailma. Kes kuuleb meie väheste vintpüsside vastuklähvatusi kanonaadi möirges? Ressursi tarve on meil võrreldamatu sellega, mida suurriik saab ?oma asja ajamiseks? välja panna. Aga käed rüpes istuda ning pealt vaadata, kui sind teiste ees tümitatakse, ega seegi ole mõnus. Ja üldse ? kas meie eesmärk peab olema võit?
  Kes on ühel või teisel põhjusel nõuks võtnud Kremlit ja Duumat uskuda, ei neid me ümber pööra. Teisest küljest: igaüks, kes väljas liikunud, on kohanud valmisolekut Eestit-Lätit-Leedut mõista. Ühe tingimusel siiski. Seletagu need väikerahvad lühidalt ning usutavalt ära, miks nemad suhtuvad ajaloo teatud keerdsõlmedesse ning vastuoludesse teisiti kui mujal Euroopas.
  Üritus panna voldikutega tõde tõusma ja vale vajuma meenutab kahtlemata ühe hispaanlase võitlust tuuleveskitega. Ärgem peljakem muutumist paatoslikuks. Meil on suur hulk pikkade aastatega kogutud ja igatpidi üle kontrollitud andmeid, kurbi ja kohutavaid arve, õudust tekitavaid fakte.
  Autor: Enn Soosaar
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
FEB ostab väiksema konkurendi
Kütte-, veevarustuse ja ventilatsiooniseadmete müüja FEB ostab taanlastelt samas valdkonnas tegutseva ettevõtte Vaga Tehnika Eesti.
Kütte-, veevarustuse ja ventilatsiooniseadmete müüja FEB ostab taanlastelt samas valdkonnas tegutseva ettevõtte Vaga Tehnika Eesti.