• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Dollari langus läheb kalliks

  Euroopa ettevõtete aktsiad, mis on sõltuvad dollarite eest müügist, võivad jätkata langust, kirjutas Bloomberg.
  Selliste firmade seas on näiteks Volkswagen. Autotooja Volkswageni aktsia hind langes eile õhtuks 1,01 protsenti, 35,28 eurole.
  ?Dollari langus hakkab muutuma firmadele koormaks,? ütles Pariisis asuva Financicre de L?Echiquier? fondijuht Frederic Plisson. Ta lisas, et USA dollari kukkumine mõjutab aktsiaid sellest aastast enam 2005. aastal, kuna firmade riskimaandamise lepingud lõppevad.
  Põhja-Ameerika annab viiendiku ettevõtte käibest. Euroopa suurim autotootja, Volkswagen, saab 17 protsenti käibest Põhja-Ameerikast. Autotootjale on oluline ka Hiina turg, mille valuuta liigub samuti sarnaselt dollarile.
  Valuutaturul tegutsejad usuvad valdavalt dollari langust.
  Euroopa kõige kasumlikum autotootja Porsche müüb poole autodest USAs. Aktsia hind langes eile 1,3 protsenti, 503,60 eurole. Ettevõte aastakasum jäi alla analüütikute oodatud 642 mln eurole. Ettevõte kasum kasvas 8,3 protsenti, 612 mln eurole.
  Investorid tunnevad aeg-ajalt huvi selle vastu, kui tundlikud on erinevad sektorid mingi muutuja (näiteks intressimäära või valuutakursi muutuse) suhtes. Praegu on kuumaks teemaks firmade tundlikus dollari languse suhtes.
  ?Firmad, nagu pangad ja telekomid, kes teenivad suure osa kasumist kodumaal, aktsiate tootlus ületab dollarist sõltuvate kasumitega firmade aktsiate tootluseid,? ütles F&C Asset Managementi fondijuht Michael Gifford Bloombergile. Ta lisas, et me näeme dollari languse jätkumist. Ta on fondi juurde ostnud mobiilsideoperaatori Vodafone ja Briti suuruselt kolmanda laenuandja Barclaysi aktsiad.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Elmo aktsiaid hakkas suures koguses müüma ka ettevõtte tegevjuht
Lisaks Elmo Rendi asutajale ja nõukogu liikmele Enn Laansoole on ettevõtte aktsiat nüüd suures koguses müümas ka tegevjuht Julia Nekrassova, selgub börsiteatest ja Finantsinspektsiooni andmetest.
Lisaks Elmo Rendi asutajale ja nõukogu liikmele Enn Laansoole on ettevõtte aktsiat nüüd suures koguses müümas ka tegevjuht Julia Nekrassova, selgub börsiteatest ja Finantsinspektsiooni andmetest.
Meediafirmade TOPi võitja Ekspress Meedia: nii tugev taastumine oli meilegi üllatus
Eriolukord kogu maailmas pani inimesed usaldusväärset meediat lugema, 2020. aastal kasvas Ekspress Meedia digitellijate arv 55%, mis on kõigi aegade rekordkasv. 2021. aastal on trend on sama tugev olnud.
Eriolukord kogu maailmas pani inimesed usaldusväärset meediat lugema, 2020. aastal kasvas Ekspress Meedia digitellijate arv 55%, mis on kõigi aegade rekordkasv. 2021. aastal on trend on sama tugev olnud.
Trükitööstuse TOPi III koht: rahatrüki masinad vuravad hoolega
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.