• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tasuta toode ei võrdu halvaga

  Veel üsna hiljuti ei mõelnud enamik arvutikasutajaist sellele, et nende arvutites kasutatav tarkvara on kellegi intellektuaalne omand ning selle väärkasutamine võrdub kuriteoga. Viimase paari aastaga on paljuski tänu tarkvarapiraatlusega võitleva organisatsiooni BSA Eesti Komitee meedia- ja reklaamikampaaniatele jõudnud piraatlus kui kuritegu inimeste teadvusesse.
  Tarkvara ilma loata kasutamise põhiline põhjus on ilmselt hind ? milleks mingi programmi eest maksta, kui sõbralt või turult saab selle ka ilma rahata. Lisaks eetilisele rikkumisele (tegemist on ikkagi vargusega) tuleb vähemalt ettevõtjail arvestada ka võimalusega jääda BSA võrku. See omakorda võib tähendada kümnetesse tuhandetesse kroonidesse ulatuvat trahvi ja ebasobivat meedia tähelepanu ning lõpuks tuleb ikkagi maksta ka legaalse tarkvara litsentside eest.
  Palju lihtsam ja muretum on minna üle tasuta tarkvarale. Tihti arendavad seda vabatahtlikud üle maailma ja nad teevad seda vaid soovist muuta programmi paremaks ning kasutajasõbralikumaks. Pole sugugi harvad juhtumid, kus tasuta saab programmi, mida regulaarselt uuendatakse ning millele pakutakse ka eestikeelset versiooni. Samas uueneb raha eest ostetav alternatiiv harva, sisaldab turvaauke ning sel puudub ka eesti keele tugi.
  Üks enim kasutatud programme arvuteis on veebibrauser. Microsofti levitatava Internet Exploreri asemel võib kasutusele võtta näiteks tasuta ja eestikeelse Opera või eelmisel nädalal suure meediakäraga turule tulnud (samuti tasuta ning peatselt ka eestikeelse) Mozilla Firefoxi. Esialgu piisab ehk ka mitme brauseri samaaegsest kasutamisest, et leida teie vajadustele sobivaim.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Einar Vallbaum: Narva-Jõesuu muulist sõltub erakordselt palju
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Merko alustab Uus-Veerennis viienda etapiga
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Raadiohommikus: verelaskmine aktsiaturgudel ja ämbrid LHV märkimisõigusega
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Ettevõtjad teevad katkiste kristallkuulide kiuste kasvuplaane
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.