PM: Aktsia- ja rahaliigutajast saab Jaotusvõrgu uus juht

23. november 2004, 08:23

Hüvitusfondis aktsiate kaubelnud ja rahandusministeeriumi asekantsler olnud Margus Uudam asub juhtima Eesti Energia tütarfirmat OÜ Jaotusvõrk.

Margus Uudam asub juhtima Eesti Energia üht olulisemat valdkonda, mis tegeleb elektri transpordiga madalpingevõrgus ligi poole miljoni lõpptarbijani. Tema käe all töötab ligi tuhat inimest, 18 000 alajaama ja 60 000 kilomeetrit elektriliine, kirjutab Postimees.

«Finantssektoris olen pikalt töötanud ning tundus huvitav väljakutse proovida ennast nii olulisel alal,» rääkis veel viimast nädalat personalifirma Fontes PMP juhina töötav Uudam. «Lisaks uutele erialastele teadmistele annab Eesti Energia kontsernis töötamine kogemuse ja võimaluse töötada koos väga hea meeskonnaga.»

Uudami sõnul on üks olulisemaid asju Jaotusvõrgu töös amortiseerunud võrkude põhivara uuendamine, millest sõltub otseselt elektrivõrkude varustuskindlus.

Kliendisuhetes näeb ta elektrivõrguga liitumise aegade lühendamise võimalust.

Jaotusvõrgu juhi konkursil osales kokku 146 kandidaati, kelle seast Eesti Energia sobilikku juhti ei leidnud ja tegi otsepakkumise Margus Uudamile. Seni muude tööde kõrvalt Jaotusvõrgu juhi kohusetäitjana töötanud Eesti Energia tehnikadirektori Lembit Vali sõnul sai Uudami puhul määravaks tema senine tegevus.

Samas tunnistas Vali, et Uudami puhul on probleem tehnoloogilise hariduse puudumine, mistõttu plaanitakse Tallinna Tehnikaülikooli toel kiirkoolitust energeetikast, millesse ka Vali annab oma panuse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing