Tööandjad pakuvad alampalgaks 2680 krooni

08. detsember 2004, 16:39

Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu otsustas täna järgmise aasta alampalgaks kehtestada 2680 krooni kuus, mis võrreldes 2004 aasta määraga tähendab 8% kasvu.

Volikogu lähtus järgmise aasta alampalga pakkumisel Rahandusministeeriumi prognoosidest, mille kohaselt tõuseb keskmine palk järgmisel aastal 7,4%. Ametiühingute Keskliit soovib järgmise aasta alampalgaks 2700 krooni.

Tööandjate Keskliidu volikogu kujundas seisukoha ka Tallinna Ülikooli loomise kava suhtes. Volikogu liikmete üldine seisukoht oli, et Tallinna Ülikooli loomine etteantud ulatuses ei ole piisavalt põhjendatud. Tööandjad tõstsid esile vajadust arendada eelkõige tehnilist kõrgharidust ning et Eesti kõrghariduses on hädavajalik ressursside kvalitatiivne, mitte kvantitatiivne koondamine. Ettevõtjate hinnangul peaks kõrgharidusreformis enam tähelepanu pöörama selge rahvamajandusliku väljundiga ning tööurul nõutavate erialade tugevdamisele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing