13. detsember 2004 kell 11:02

USA jaekaubandusgigandid kasvavad võrgus kiiresti

USA jaekaubandusgigantide Wal-Mart Stores ja Home Depot e-müük kasvab online-kaubandusest enam kui kaks korda kiiremini, kirjutab uudisteagentuur Bloomberg.

Kahekümne viie USA suurima traditsioonilise kaubanduskontserni e-müük on turu-uuringufirma ComScore Networks andmeil kuus nädalalt kestnud pühade-hooajal kasvanud võrreldes möödunud aastaga 50%. Samas ulatub e-kaubanduse käibekasv tervikuna vaid 23 protsendini.

?Traditsiooniliste jaemüügifirmade hulgas oleme me näinud märksa suuremat kasvu kui varem,? lisas Nielsen//NetRatings analüütik Heather Dougherty.

Teise turu-uuringufirma Forrester Research andmeil kasvab sel aastal USA majapidamiste arv, kes interneti kaudu kaupu ostavad 36,8 miljonini ehk iga kolmas internetikasutaja kasutab interneti ka kaupade ostmiseks.

Reisi- ja oksjonimüüjaid arvestamata kasvas ComScore andmeil e-kaubanduse müük detsembri esimesel nädalal 2,26 miljardi dollarini (kasv aastaga 19%). Kokku võiks ComScore prognoosi kohaselt novembris ja detsembris ületada e-kaubanduse käive 15 miljardit dollari piiri.

?Klientide tagasiside on ületanud pühade hooajal meie ootusi,? ütles Walmart.com esindaja Amy Colella. Jaekaubanduskett on lisanud elektroonika ja kodutarvete kõrvale veebi müüki ka riided ja fototeenused. Wal-Mart ootab pühade hooajal oma e-müügi kasvuks 40-60%.

Hoolimata kiirest müügikasvuks ei jõua traditsioonilised kaubandusettevõtted veel internetimüügiga leiba teenivatele online-kauplustele järele.

2003. aastal ületas Amazon. com`i 6,79 mld dollarine aastakäive suurimat traditsioonilist jaemüügiketti, mis oma tooteid onlines müüs (Office Deopot), enam kui kahekordselt.

Hetkel kuum