• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA jaekaubandusgigandid kasvavad võrgus kiiresti

  USA jaekaubandusgigantide Wal-Mart Stores ja Home Depot e-müük kasvab online-kaubandusest enam kui kaks korda kiiremini, kirjutab uudisteagentuur Bloomberg.

  Kahekümne viie USA suurima traditsioonilise kaubanduskontserni e-müük on turu-uuringufirma ComScore Networks andmeil kuus nädalalt kestnud pühade-hooajal kasvanud võrreldes möödunud aastaga 50%. Samas ulatub e-kaubanduse käibekasv tervikuna vaid 23 protsendini.
  ?Traditsiooniliste jaemüügifirmade hulgas oleme me näinud märksa suuremat kasvu kui varem,? lisas Nielsen//NetRatings analüütik Heather Dougherty.
  Teise turu-uuringufirma Forrester Research andmeil kasvab sel aastal USA majapidamiste arv, kes interneti kaudu kaupu ostavad 36,8 miljonini ehk iga kolmas internetikasutaja kasutab interneti ka kaupade ostmiseks.
  Reisi- ja oksjonimüüjaid arvestamata kasvas ComScore andmeil e-kaubanduse müük detsembri esimesel nädalal 2,26 miljardi dollarini (kasv aastaga 19%). Kokku võiks ComScore prognoosi kohaselt novembris ja detsembris ületada e-kaubanduse käive 15 miljardit dollari piiri.
  ?Klientide tagasiside on ületanud pühade hooajal meie ootusi,? ütles Walmart.com esindaja Amy Colella. Jaekaubanduskett on lisanud elektroonika ja kodutarvete kõrvale veebi müüki ka riided ja fototeenused. Wal-Mart ootab pühade hooajal oma e-müügi kasvuks 40-60%.
  Hoolimata kiirest müügikasvuks ei jõua traditsioonilised kaubandusettevõtted veel internetimüügiga leiba teenivatele online-kauplustele järele.
  2003. aastal ületas Amazon. com`i 6,79 mld dollarine aastakäive suurimat traditsioonilist jaemüügiketti, mis oma tooteid onlines müüs (Office Deopot), enam kui kahekordselt.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Börsiteemad on hägused? Siit saab abi! Tallinna börsi juhi aktsiatesse investeerimise ABC
Riskivaba investeerimist pole olemas, samas riski võtmata ei ole paremat homset, kirjutab Tallinna börsi juht Kaarel Ots aktsiatesse investeerimise põhitõdesid meenutades.
Riskivaba investeerimist pole olemas, samas riski võtmata ei ole paremat homset, kirjutab Tallinna börsi juht Kaarel Ots aktsiatesse investeerimise põhitõdesid meenutades.
Elder: signaal indikeerib märkimisväärse ralli algust
Kaupleja Alexander Elder juhib tähelepanu nn piigi (Spike) signaalile, mis indikeerib, et alata võib märkimisväärne ralli.
Kaupleja Alexander Elder juhib tähelepanu nn piigi (Spike) signaalile, mis indikeerib, et alata võib märkimisväärne ralli.
Parimad juhid: avaliku sektori juhtide palgad peavad tõusma
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Ehituses mõjutavad otsuseid riik, alampakkujad ja teadmatus
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.