Börsidel valitses positiivne meeleolu

Alvar Jõgeva 21. detsember 2004, 00:00

Euroopa aktsiate hinnad tõusid ja tugevust näitasid naftasektori aktsiad, kui musta kulla hind tegi eelmisel nädalal läbi kiire tõusu.

Analüütikute sõnul on naftasektori aktsiad suhteliselt odavad. Nafta hind on tõusnud kiiremini kui naftasektori aktsiad, mis lubab oodata tõusu. Samuti peavad analüütikud nafta hinna olulist alanemist vähetõenäoliseks.

Euroopa suurima naftafirma BP aktsiad kosusid 0,6 protsenti. Prantsusmaa naftakompanii Totali aktsiad tõusid protsendi võrra.

Tugevust näitasid ka tehnoloogiasektori aktsiad. Positiivse meeleolu valmistas Nokia. Firma ootab järgmisel aastal 10 protsendi suurust mobiiltelefonide müügi kasvu. Käesoleval aastal peaks mobiiltelefonide müük kasvama kolmandiku võrra. Nokia aktsia kerkis 1,2 protsendi võrra, firma konkurendi Ericssoni aktsia tõusis 2,4 protsendi võrra.

USA aktsiaturud alustasid päeva samuti positiivselt. Investeerimispank JPMorgan Chase tõstis maailma suurima kiibitootja kasumiprognoosi. JPMorgan Chase?i analüütik Christopher Danely tõstis firma 2005. aasta kasumiprognoosi 9 sendi võrra, 1,09 dollarile. Aktsia osas jäi Danely endiselt neutraalseks. Inteli aktsia hind tõusis 0,7 protsendi võrra.

Maailma suuruselt teine mobiiltelefonide tootja Motorola sai tuge Nokia optimistlikust tulevikuväljavaatest. Analüütikud on tehnoloogiaaktsiate suhtes positiivselt meelestatud ja ootavad tugevat mobiiltelefonide jõulumüüki. Motorola aktsia alustas päeva protsendi jagu plussis, kuid andis siis enamuse tõusust käest.

Kell 18 oli USA aktsiate liikumist kajastav S&P 500 indeks kerkinud pool protsenti. Tehnoloogiaaktsiate liikumist kajastav Nasdaqi koondindeks tõusis samuti pool protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing