Ülo Toomsalu • 10. mai 2005 kell 5:23

EPL: Lasnamäele plaanitud trammiliin võib rahapuudusel rajamata jääda

Trammi- ja trollikoondis kardab, et riigi vähene tähelepanu elektritranspordi arendamisele võib tähendada Lasnamäe ja Mustamäe trammiliini idee nurjumist.

Koondise juhatuse esimees Toomas Sepp märkis, et kummalisel kombel liigitab riiklik 'Ühistranspordi arenguprogramm 2006?2010' trammi- ja trolliliikluse teetranspordi alla, kokku bussidega, kirjutas Eesti Päevaleht.

'See tähendab meie lahustumist bussifirmadesse: praeguse käsitluse järgi hõlmavad ühistranspordist 96 protsenti bussiettevõtted ja 4 protsenti raudtee- ja laevaettevõtted,' ütles Sepp.

Sepp osutas, et trammiliini laiendust programmis ei mainitagi. 'Kui laiendust pole siin programmis, ei tule selleks kuskilt ka mingit raha,' arvas Sepp. Euroopa Liit toetab keskkonnasõbralikke projekte, mille hulka kuuluvad kindlasti ka tramm ja troll. Samas peab enne Euroopa Liidu tõukefondidest raha taotlemist projekt olema kinnitatud Eesti riiklikus arengukavas.

'Linn oma rahadest ei leia neid miljardeid kunagi. Siis võivad kõik seni räägitud jutud Lasnamäe trammist osutuda muinasjutuks!' ütles Sepp.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi majandusarengu osakonna peaspetsialist Peeter Tiks ütles, et TTTK järeldus linna elektritranspordi tõrjumisest on 'nii vale, kui olla saab'. 'Pigem vastupidi ? Tallinna elektritransport on eelisarendatud olukorras,' lausus ta.

Hetkel kuum