Ülo Toomsalu • 13. juuli 2005 kell 5:49

EPL: Raivo Palmaru lükkab käima riikliku poliitikaajakirja

Kultuuriminister Raivo Palmaru teatas, et tal on kavas asutada ühiskondlik-poliitiline ajakiri, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Nimetan seda projektiks ?Valge ajakirjandus?,? ütles ta SL Õhtulehele. ?Valge ajakirjanduse? all peab minister silmas tasemel ajakirjandust.

?Kui ma midagi ajakirjanikele ütlen, siis ma olen asjas ikka kindel,? kinnitab Palmaru oma plaani. Minister on ajakirja loomist ja selle rahalist poolt juba kultuuriministeeriumis arutanud ning plaanis on hakata ajakirjaga septembris tõsisemalt tegelema. Väljaannet hakkab riigieelarvest rahastama kultuuriministeerium sihtasutusele Kultuurileht määratavate toetuste näol.

Palmaru sõnul on Eesti ajakirjandusturul selgelt puudus ühiskondlik-poliitilisest ajakirjast, nagu on mujal maailmas Der Spiegel ja Time. Ta kinnitab, et tajutav on ka vajadus sellise väljaande järele.

SA Kultuurileht juhatuse esimees Toomas Väljataga ütles, et loodavat ajakirja on võrreldud kunagise Luubiga, mis oli tema jaoks sümpaatne. Samas mainib ta, et uuel Luubil on ka omad ohud. ?Seda võidakse hakata suunama, et uurige seda ja mitte teist,? nentis Väljataga.

Hetkel kuum