29. juuli 2005 kell 11:51

EBRD müüs osaluse Lietuvos Telekomases

Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupank müüs kogu oma 7,7% osaluse Lietuvos Telekomases, et suurendada vabalt kaubeldavate aktsiate hulka.

Müües oma osaluse avaramale investorite baasile ajal, mil huvi Balti riikide väärtpaberite järele kasvab, on panga eesmärk suurendada Lietuvos Telekomase aktsiate likviidsust ning aidata kaasa Leedu kapitaliturgude arengule, teatas EBRD.

63 miljoni aktsia müüki institutsionaalsetele investoritele vahendas CAIB, Bank Austria Creditanstalt AG investeerimispank. Hind oli veidi odavam Lietuvos Telekomase eilsest sulgemishinnast 2,32 litti aktsiast, vahendab Bloomberg.

EBRD omandas osaluse Lietuvos Telekomases 2000. aasta juunis, kui Leedu riik pani müüki 25% sidefirma aktsiatest. 60% Lietuvos Telekomasest kuulub praegu TeliaSonerale.

Hetkel kuum