22. september 2005 kell 22:00

Go West

Juba teist aastat järjest on hip-hop?is suurima austuse teeninud hr West. Selleks polnud vaja peaosa biograafilises filmis ega videomängus. Autoõnnetuses vigasaamine pole kuulitabamus ja superprodutsent oli ta enne kaht oma albumit juba ise. Intellektuaalidest vanemad, kristlik kasvatus, Chicago ? mitte just klassikaline räppari CV.

Olles kõike muud, kui selle kunstivoolu spetsialist või tõeline fänn, on võimatu mitte tabada KW kirge muusika vastu. Tema puhul on jutt eelkõige vanast soul?ist. Sämplitud Etta James, Ray Charles, Curtis Mayfield ja muidugi aasta õnnestunuim laen üldse, Shirley Bassey? Diamonds Are Forever.

Nii nagu on raske kirjeldada, miks Marvin Gaye hääl korda läheb, ei oska ma kirjeldada Kanye?i võlu.

See lihtsalt on olemas ja kui töö tõttu muusika sees elaksite, mõistaksite isegi. Soul kõlab kaasajal niimoodi, soovitan teil ise edasi uurida.

www.kanyewest.com

Autor: Lennart Beat

Hetkel kuum