Kristina Traks • 24. oktoober 2005 kell 22:00

Lang vastas põiklevalt

Langi vastused Res Publica arupärimisele Keila-Joa majatehingute teemal ja Isamaaliidu arupärimisele Kalevi endise kommivabriku politseiametile rentimise kahjulikkusest riigile mingit uut informatsiooni ei sisaldanud.

Lang on varem öelnud, et majandus- ja kommunikatsiooniminister Edgar Savisaare Keila-Joa majatehingute puhul pole juriidilist probleemi. Langi sõnul ei saa kindlasti ka väita, nagu ta oleks just sel teemal kohtunud riigi peaprokuröriga. ?Kohtun tavaliselt igal reedel peaprokuröriga, sest on loomulik, et justiitsminister kohtub regulaarselt oma valitsusala asutuste juhtidega,? ütles Lang. Sellesama lausega vastas ta ka küsimusele, kas ta on peaprokuröriga kohtunud Kalevi endise kommivabriku rendilepingu teemal.

Riigiprokuratuur alustas eile kriminaalmenetlust selgitamaks, kas ASi Kalev ja selle tütarfirma Kalev REC juhid on Keila-Joa ja politseimaja kinnisvaratehingutega aktsionäridele varalist kahju tekitanud.

Menetlus alustati Eesti Investorite Liidu ja Kalevi väikeaktsionäride poolt riigiprokuratuurile saadetud kaebuse peale.

Hetkel kuum