Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Isadepäevaks Olav ja Tanel Ehalalt

  Kontsert ?Isad ja pojad? on sedapuhku kirev nagu elu ise. Kava ulatub klassikalisest muusikast kuni tänapäeva hittideni.
  ?Ühist kontserti pole meil Taneliga siiani olnud,? tunnistab tänavune juubilar helilooja ja pianist Olav Ehala ja meenutab, et ta on küll saatnud Tallinna Muusikakeskkooli kammerkoori, kus ka poeg on laulnud. ?Tema jaoks on see väga suur asi, sest see on esmakordne võimalus suurel laval koos sümfooniaorkestriga klaverikontserti esitada.?
  Tallinna Muusikakeskkooli 11. klas­sis õppiv 17aastane Tanel Ehala soleerib kontserdi esimeses pooles Pärnu Linnaorkestri ees Griegi klaverikontserdiga.
  Pärast esimest proovi Pärnu kontserdimajas tunnistas poeg isale, et tundis natuke kõhedust, sest kõik teised lavalolijad on professionaalid. ?Suhtumine oli väga heatahtlik ja teisel läbi­mängimisel oli juba väga hea tunne. Arvan, et esimese kontserdi ajaks on ta suuremast närvist üle saanud,? ütleb Olav Ehala ja tõdeb, et poja suursündmus mõjub ikka perele ka. ?Tegelikult on see tema esinemine juhus, sest kontsert kannab pealkirja ?Isad ja pojad? ja tema isa on juhtumisi muusik. Taneli klassis on väga palju andekaid mängijaid, kaks-kolm klassivenda on väga kõvad pianistid,? on Olav poja suhtes ka isalikult kriitiline.
  Olav Ehala ise astub üles kontserdi teises pooles, kus tulevad ettekandele tema tuntud hitid orkestri, Kiigelaulukuuiku ja helilooja enda esituses. Konferansjee roll on samuti isa Olavi kanda.
  Oma isadepäeva sõnumi annab ta edasi Juhan Viidingu sõnadele kirjutatud ?Papa Carlo lauluga?: ?Sina jõuad kaugemale, kuni kord ka sina oled muld...?
  ?See on ju tore, kui lapsed kaugemale jõuavad,? ütleb ta ja on kontserdi õnnestumises sajaprotsendiliselt veendunud.
  Nädal enne kontserte oli Estonia kontserdisaal täis müüdud (kontsert toimus 09.11), Tartu, Jõhvi ja Pärnu kontsertidele on veel saada üksikuid pileteid. Oma sõpradele on Ehala soovitanudki sõita Jõhvi, sest tegu on uue kontserdimajaga, mis tema hinnangul tundub olevat üks Eesti parimaid.
  ?Isadepäeva tähistamine toreda ning meeleoluka kontserdiga, kus astuvad üles tuntud interpreedid ? isad ja pojad ?, on muutunud traditsiooniks,? ütleb kontserdi korraldaja Pärnu Linnaorkestri direktor Marko lõhmus. Ta lubab, et kontserdi lõpus on varuks veel üllatusi, millest siinkohal kirjutada ei saa.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Vandeadvokaat ühistranspordist: alarahastuse vältimine on riigi vastutus
Olukord ühistranspordi korralduses – osaliselt nii-öelda tasuta transpordis – on vilets juba aastaid, kuid kallinenud kütuse tõttu kasvas see kriisiks. Hiljuti rahuldas riigikohus kolm ettevõtjate kaebust, kuid alarahastatud teenindajate seis üha halveneb, kirjutab vedajaid kohtus esindanud vandeadvokaat Jaana Nõgisto.
Olukord ühistranspordi korralduses – osaliselt nii-öelda tasuta transpordis – on vilets juba aastaid, kuid kallinenud kütuse tõttu kasvas see kriisiks. Hiljuti rahuldas riigikohus kolm ettevõtjate kaebust, kuid alarahastatud teenindajate seis üha halveneb, kirjutab vedajaid kohtus esindanud vandeadvokaat Jaana Nõgisto.
SAF Tehnika kasum kasvas aastaga poole võrra
Riia börsil noteeritud sidetehnikatootja SAF Tehnika teenis juunis lõppenud majandusaastal aktsia kohta 2,01 eurot kasumit, mis on 53% enam kui eelmisel majandusaastal.
Riia börsil noteeritud sidetehnikatootja SAF Tehnika teenis juunis lõppenud majandusaastal aktsia kohta 2,01 eurot kasumit, mis on 53% enam kui eelmisel majandusaastal.
Reaalajas börsiinfo
Edukat tippjuhti Tarmo Noopi kutsuti buldooseriks, aga see on nüüd minevik Lahkumisintervjuu!
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Poolaasta maksutulu kasvas 16%
2022. aasta esimese kuue kuuga tasuti maksu- ja tolliametile 5,62 miljardit eurot makse, mida on eelmise aastaga võrreldes 16 protsenti rohkem.
2022. aasta esimese kuue kuuga tasuti maksu- ja tolliametile 5,62 miljardit eurot makse, mida on eelmise aastaga võrreldes 16 protsenti rohkem.
Välisturistid kulutasid Eestis rohkem kui eestlased välismaal
Välisturistid kulutasid Eestis teises kvartalis 320 miljonit eurot, Eesti elanikud jätsid välismaale samal ajal 265 miljonit eurot, on välja arvutanud Eesti Pank.
Välisturistid kulutasid Eestis teises kvartalis 320 miljonit eurot, Eesti elanikud jätsid välismaale samal ajal 265 miljonit eurot, on välja arvutanud Eesti Pank.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.