• OMX Baltic−0,44%301,07
  • OMX Riga−0,61%881,51
  • OMX Tallinn−0,18%2 063,36
  • OMX Vilnius0,18%1 194,64
  • S&P 500−0,03%5 980,85
  • DOW 30−0,1%42 171,73
  • Nasdaq 0,13%19 546,27
  • FTSE 1000,11%8 843,47
  • Nikkei 2250,9%38 885,15
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,87
  • GBP/EUR0,00%1,17
  • EUR/RUB0,00%90,07
  • OMX Baltic−0,44%301,07
  • OMX Riga−0,61%881,51
  • OMX Tallinn−0,18%2 063,36
  • OMX Vilnius0,18%1 194,64
  • S&P 500−0,03%5 980,85
  • DOW 30−0,1%42 171,73
  • Nasdaq 0,13%19 546,27
  • FTSE 1000,11%8 843,47
  • Nikkei 2250,9%38 885,15
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,87
  • GBP/EUR0,00%1,17
  • EUR/RUB0,00%90,07
  • 18.06.25, 17:01

Hinnatud restoranid sulgenud tippkokk avas uue koha. "Alustadki kohe kokkuhoiuga"

Tunnustatud tippkokk Martin Meikas, kes ehitas partneriga üles nüüdseks suletud restoranid Ö ja Kaks Kokka, avas möödunud nädalal uue koha nimega O2.
Pärast restoranide Ö ja Kaks Kokka sulgemist läks tippkokk Martin Meikas Austraaliasse ja uskus, et restoranitööd ei tee ta enam mitte kunagi. Eelmisel reedel oli aga tema uue restorani avamine.
  • Pärast restoranide Ö ja Kaks Kokka sulgemist läks tippkokk Martin Meikas Austraaliasse ja uskus, et restoranitööd ei tee ta enam mitte kunagi. Eelmisel reedel oli aga tema uue restorani avamine.
  • Foto: Johannes Hoimoja
“Alustadki kohe kokkuhoiuga. Ja see ei lõppegi – väga peab vaatama, kuhu see raha läheb,” rääkis Meikas ja tunnistas, et ega ärevus on sees küll, sest riskid on suured ja õiget aega restorani avamiseks polegi olemas.
Ka toorainet tuleb tema sõnul kasutada leidlikult. Tippkokk korjab ise sireleid, nõgeseid ja kuusevõrseid. Hinnatõus on olnud meeletu ja tuleb hoolega valida, kus kõige soodsamad tingimused leiab. “Liha on küll läinud juba Eestis selliseks defitsiidiks. Eestimaa veist niisama enam tellida ei saagi – nüüd on nii, et enne raha ja siis kaup,” tõi Meikas näite.
Kuna inimesed on hinnatundlikud, loevad ka toidukohtades kõik detailid. “Lõunapakkumiste puhul käib täiesti sentide võrdlus. Kus on 20 senti soodsam, siis juba minnakse sinna, ja loeb, kas sealt saab leiba tasuta ja vett.”

Artikkel jätkub pärast reklaami

Saates “Äripäeva fookuses” räägime Meikasega restoraniärist, uue koha avamisest, läbipõlemisest ja õppetundidest, mida võttis ta uue koha avamisel kaasa pandeemia ajal sulgema pidanud restoranidest Ö ja Kaks Kokka. Uurime temalt, kas restoranil O2 on plaanis püüda ka Meikase jaoks seni kättesaamatuks jäänud Michelini tärni.
Saadet juhib Mai Kroonmäe.
Hinnatud restoranid sulgenud tippkokk avas uue koha. "Alustadki kohe kokkuhoiuga"
00:00

Seotud lood

Äriplaan 2026

Äriplaan 2026

Uurime välja Eesti majanduse arengusuunad 2026. aastal, et ettevõtjatel ja tippjuhtidel oleks, millele tuginedes järgmist aastat planeerida.

Kas eksport ja kaitsetööstuse areng võiksid Eesti majandusele uue käigu sisse aidata? Kuidas näevad Põhjamaade ettevõtjad ja tippjuhid Eesti võimalusi rahvusvahelisel areenil ning kas nad plaanivad siia investeerida? Kuhu investeerivad ning millele tõmbavad pidurit Eesti ettevõtjad? Missugune on riigi äriplaan 2026. aastaks? Kõigile nendele küsimustele saad vastuse 17. septembril Eesti mõjukaimal majanduskonverentsil Äriplaan!

Enda kogemust tulevad Eestisse jagama ülemaailmse ulatusega Rootsi masina- ja metallitööstusettevõte Hanza AB asutaja ja tegevjuht Erik Stenfors ning Telia Company president ja tegevjuht Patrik Hofbauer.

  • Toimumisaeg:
    17.09.2025
  • Alguseni:
    2 k 29 p 10 t
  • Toimumiskoht:
    Tallinn

Hetkel kuum

Podcastid

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Äripäeva esilehele