Pille Rõivas • 10. november 2005 kell 22:00

Mugav saabas on tagasi

?Selleks sügiseks-talveks pakutakse väga palju ilusaid saapaid. Ei raatsikski neid püksisäärtega ära varjata. Pigem topi püksisääred pikkade saabaste sisse ning ongi uus ja värske väljanägemine,? selgitab Kannelmäe. Just ilusad ja huvitavad saapad toovad ka klassikalisema riietusstiili juurde uudsust, ilma et peaks ostma uut garderoobi. Näiteks Euroopa moes on näha kombinatsiooni ilusast kleidist ja mootorratturi saabastest ? saapad rahustavad ilusat kleiti, pakkudes sellele põnevat kontrasti. ?Miks mitte lubada endale talveks üks paar lahedaid ?hullusid? saapaid, mis oleks kontrastiks riietusele,? innustab Kannelmäe.

Trendikatele saabastele on iseloomulikud erinevad suunad. Öeldakse, et ajalugu kordub. See kehtib ka saabaste puhul ? 1960ndatest inspireeritud retromoe juurde tasuks kindlasti otsida lakknahast saapad, olgu need siis madala kontsa ja madala säärega versioonid või julgelt üle põlve sukksaapad.

1970ndatest on pärit veidi robustsemad jooned, paks ja kindel konts, veidi robustsemad läbiõmblused, madal platvormtald. Folk-suunalised saapad on kindlasti värvirikkad, läbivad on sügavad toonid. Samuti on moes ratturisaabast meenutavad iseloomulikud jooned ? roomiktald, nöörid, pandlad.

Trendikate saabaste juures on selgelt näha ka viktoriaanlikke jooni ? väikesed nööbikesed ja pitsimustrilised äärekaunistused. Selle talve saapamood armastab eklektikat ja kontraste. Samuti ei ole tähelepanuta jäänud saapasääre pikkus ? mida pikem säär, seda parem.

Stilist Ester Kannelmäe kinnitab, et ükskõik mis stiili keegi eelistab kanda, leiab kauplustest alati midagi, sest valik on piisavalt suur. Unustada ei tasuks ka second hand kauplusi, kus leidub moodsaid saapaid, mille põhijooned jäävad just 1960. ja 1970. aastatesse.

Hetkel kuum