ÄP fototoimetus • 13. november 2005 kell 22:00

ÄP 5 aastat tagasi: Töötute arv on suurenenud hüppeliselt

Võrreldes septembriga kasvas oktoobris registreeritud tööotsijate arv 11 protsenti, kirjutas Äripäev viis aastat tagasi. Tööturuameti statistikabüroo juhataja Ludmilla Smirnova rääkis, et oktoobris-novembris on suvetööde lõppemise pärast alati töötute arv tõusnud. Samas on selgelt näha, et kasvanud on esmakordselt pöördunute arv, mis oli läbi aegade suurim näitaja.

Sotsiaalministeeriumi tööturu osakonna juhataja Pille Rebane ütles, et seoses uute tööturgu ja töötuid puudutavate seadustega oodati isegi suuremat töötute arvu tõusu. ?Paljud võtsid end arvele seepärast, et kasutada seadusega ettenähtud tööturuteenuseid ? osaleda koolitusel, saada stardiraha,? kommenteeris Rebane. Ametiühingute hinnangul on Eestis 100 000 tegelikku töötut, ligi 30 000 registreeritud töötut ja ligi 50 000 tööta tööotsijat. Pille Rebane kommenteeris, et kõik töötud ei võta end kunagi tööhõiveametis arvele.

Hetkeseis: Viis aastat hiljem on tööpuudus järsult vähenenud. Töötuid pole Eestis kunagi nii vähe olnud, kui selle aasta oktoobris. Tööhõiveameti andmetel otsib tööd 26 000 inimest.

Autor: ÄP

Hetkel kuum