• Jaga lugu:
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Rein Kilk ja Pere Leib lõid toidukontserni

    ASi Pere Leib juhatuse liikme Eero Mikenbergi sõnul on viimase aja tendentsiks toiduainetööstuste koondumine Põhja-Eestisse, sellele vastukaaluks on asutatud Lõuna Toiduainetetööstuse AS. Ta lisas, et tihenenud konkurentsi tõttu on kahanenud pea kõikide toodete kasumimarginaalid ning sellises olukorras on kodumaisel kapitalil baseeruvatel ettevõtetel ainus mõistlik lahendus kapitali kontsentreerimine ja juhtimise efektiivistamine kontsernipoliitika kaudu.
    Rein Kilk lausus, et säärase kontserni moodustamise puhul on tegemist asjade loogilise käiguga: ?Vaadates praeguseid näiteid selle kohta, mis turul toimub ? põhiliselt Soome kapital on tulnud toiduainetööstusesse, viimasel ajal on olnud palju ülevõtmisi ?, on arusaadav, et Eesti tööstustel on raske vastu seista.?
    Mõlema omaniku 50protsendise osalusega Lõuna Toiduainetetööstuse kontserni kuuluvad hetkel AS Pere Leib Tootmine ja Kilgi firmadest lihatööstus OÜ Põltsamaa EDE ning toitlustusettevõte OÜ Püssirohu Kelder. Sellesse ritta lisanduvad peagi OÜ Pärnu Kuursaal, OÜ Vana Kohvik, Zum Zum Kohviku AS ning Jõgevamaal asuv tapamaja.
    Mikenbergi sõnul on kontserni 2006. aasta käibeprognoosiks 300 miljonit krooni. Investeeringute maht järgnevaks kolmeks aastaks on 100 miljonit krooni, sel aastal panustatakse Põltsamaa EDE rekonstrueerimiseks 22 miljonit ja toitlustusettevõtetesse investeeritakse 11 miljonit krooni.
    Kommenteerides teiste lihatööstuste võimalikku ühinemist Lõuna Toiduainetetööstusega ütles Wõro Kommertsi juht Kaido Kaare, et see teema on täiesti uus ning ta pole liharingkondades midagi kuulnud sellise kontserni tekkest.
    Jaga lugu:
  • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
USA börs jätkas tõusu
Kolmapäeval jätkus USA börsidel tõus, kui kõik kolm peamist indeksit ronisid kõrgemale, vahendab Yahoo Finance.
Kolmapäeval jätkus USA börsidel tõus, kui kõik kolm peamist indeksit ronisid kõrgemale, vahendab Yahoo Finance.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.