Artikkel
 • Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kalevile algas uus majandusaasta kasumiga

  Põhilise osa kasumist tõi firma andmetel põhitegevus ? kommi- ja küpsisemüük. Kalevi finantsdirektori Tarmo Maasikamäe sõnul avaldas kasumi kujunemisele olulist mõju kondiitritoodete müügi kasv nii kodu- kui ka välisturgudel. Paranenud on ka brutomarginaal.
  ?Efektiivsemaks on muutunud ka grupi ettevõtete tootmistegevus, mis samuti kasumit kindlustas. Suvekuud on Kalevile alati rasked, kuid võib väita, et selle majandusaasta esimene kvartal on olnud eriti hea. Kasvanud on nii käibe- kui ka kasuminumbrid,? ütles Maasikmäe.
  Maasikmäe kinnitas, et kinnisvaraarendus on Kalevil stabiilne ning eelneva aastaga võrreldes samas seisus.
  ?Kalevi kinnisvaraga tegelev tütarfirma Kalev REC jätkas esimeses kvartalis arendustegevust kinnisvaraturul olemasolevate projektidega nii eluaseme- kui ka kommertspindade sektoris. Ühtegi uut kinnisvaraprojekti ei algatatud,? ütles Maasikmäe.
  2005/06. majandusaasta esimese kolme kuuga tõusis kalevi müügitulu 31 protsenti, 228 miljoni kroonini. Käibe kasvu mõjutas piimatoodete müügi kasv. Ärikasum kasvas 26%. Viimase kolme kuuga paranesid enamiku grupi ettevõtjate majandusnäitajad, vähenes ka emaettevõtja ASi Kalev kahjum.
  Kalev põhjendas seda tootmisefektiivsuse kasvu ning tooteportfelli optimeerimisega, teisalt kondiitritoodete ekspordimahu suurenemisega Venemaal ning samuti kondiitritoodete kasvanud müügimahtudega koduturul. Suurimat puhaskasumi kahanemist näitas AS Kalev Paide Tootmine.
  ?Põhitähelepanu on suhkrutrahvidel. Kõik ootavad, kui suureks osutub trahv, mis mõjutab oluliselt nii firmat kui ka aktsiat,? ütles SEB Ühispanga aktsiamaakler Karoly Kirber.
  Tulevikuprognooside kohta ütles Maasikmäe, et teine kvartal on kondiitritööstusele traditsiooniliselt kasumlik tänu aastalõpu pühadele ning sellest tingitud maiustuste tarbimise hüppelisele kasvule.
  ?Kalevi jõulutoodete portfell on tänavu veelgi atraktiivsem ning seega vaatame teisele kvartalile optimistlikult,? lisas Maasikmäe.
 • Hetkel kuum
Kõlvart ehk kukutabki Ratase. Aga edasi?
Riigikogu opositsioon on sisepoliitika tasakaalustaja, võimu kriitik ja korravalvur, mis aitab riigil probleeme lahendada, kuid erakonnal, kes soovib siin olla juhtrollis, tuleb ennekõike iseendas selgusele jõuda, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Riigikogu opositsioon on sisepoliitika tasakaalustaja, võimu kriitik ja korravalvur, mis aitab riigil probleeme lahendada, kuid erakonnal, kes soovib siin olla juhtrollis, tuleb ennekõike iseendas selgusele jõuda, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Eesti Panga prognoos: majandus paraneb, aga jääb tänavu miinusesse
Eesti Panga värske majandusprognoosi kohaselt paranevad tingimused majanduskasvu taastumiseks, tänavu liigub sisemajanduse kogutoodang tõusujoones, kuid aasta kokkuvõttes jääb majanduse maht siiski 0,6 protsenti väiksemaks.
Eesti Panga värske majandusprognoosi kohaselt paranevad tingimused majanduskasvu taastumiseks, tänavu liigub sisemajanduse kogutoodang tõusujoones, kuid aasta kokkuvõttes jääb majanduse maht siiski 0,6 protsenti väiksemaks.
Pangaaktsiad upitasid S&P 500 indeksi plussi
USA börside suuremad indeksid lõpetasid nädala esimese kauplemispäeva eri suundades: S&P 500 indeks ja Dow Jonesi tööstuskeskmine sulgusid pangaaktsiate tõukel plussis, Nasdaq miinuses.
USA börside suuremad indeksid lõpetasid nädala esimese kauplemispäeva eri suundades: S&P 500 indeks ja Dow Jonesi tööstuskeskmine sulgusid pangaaktsiate tõukel plussis, Nasdaq miinuses.
Reaalajas börsiinfo
Palgatööl läbipõlenud viljandlane lõi ettevõtte: saan nüüd teha seda, mida naudin
Palgatööd tehes läbipõlenud muusik ja literaat Üllar Priks ehk Myrakas teeb Viljandis esimesi samme ettevõtjana.
Palgatööd tehes läbipõlenud muusik ja literaat Üllar Priks ehk Myrakas teeb Viljandis esimesi samme ettevõtjana.
Juht laveerib coach'i rollis tundliku infoga
SEB Baltikumi jaepanganduse juht Eerika Vaikmäe-Koit räägib Äripäeva raadios, millistest põhimõtetest ta lähtub, astudes ettevõtte sees coach'i rolli. „Piir eetilise ja ebaeetilise vahel on seal minu arust õhuke,“ tõdeb ta.
SEB Baltikumi jaepanganduse juht Eerika Vaikmäe-Koit räägib Äripäeva raadios, millistest põhimõtetest ta lähtub, astudes ettevõtte sees coach'i rolli. „Piir eetilise ja ebaeetilise vahel on seal minu arust õhuke,“ tõdeb ta.
Rainer Saks: Ukraina võiduvõimalus on palju suurem, kui Venemaa kordab üht viga Venemaa "suurpealetungi" analüüs
Venemaa sumbunud suurpealetung on nende maksimum, kuid Ukraina pealetungi edukus sõltub sellest, kas Venemaa on oma vigadest õppinud, rääkis hommikuprogrammis julgeolekuekspert Rainer Saks.
Venemaa sumbunud suurpealetung on nende maksimum, kuid Ukraina pealetungi edukus sõltub sellest, kas Venemaa on oma vigadest õppinud, rääkis hommikuprogrammis julgeolekuekspert Rainer Saks.
Soome jääb sammu kaugusele NATOst, Rootsil on olukord keerulisem
Ungari ratifitseeris Soome liitumistaotluse NATOga, seega seisab viimane otsus Soome liitumise üle nüüd Türgi taga.
Ungari ratifitseeris Soome liitumistaotluse NATOga, seega seisab viimane otsus Soome liitumise üle nüüd Türgi taga.
Lufthansa tühistas suurte streikide eel mitu lendu
Saksamaa lennufirma Lufthansa tühistas pühapäeval mitu lendu tehnilistel põhjustel, vaid mõned tunnid enne suurt streiki, vahendab Bloomberg.
Saksamaa lennufirma Lufthansa tühistas pühapäeval mitu lendu tehnilistel põhjustel, vaid mõned tunnid enne suurt streiki, vahendab Bloomberg.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.