Tallinki aktsia kerges languses

Peeter Teder 21. veebruar 2006, 00:00

Tallinna börsil aktsiate hinnad eile valdavalt langesid, ainuke tõusja põhinimekirjas oli Norma aktsia.

Enimkaubeldud Tallinki aktsiaga alustati tehingute tegemist alles pärast esimest kauplemistundi. Tallinki aktsia käibeks kujunes 3,9 miljonit krooni. Väärtpaberi hind langes 0,4 protsenti ning aktsia maksis 72,44 krooni (4,63 eurot). Tallinki aktsia hind on jäänud püsima 73 krooni alla ja viimasel kuul pole aktsia sellest tasemest kõrgemal sulguda suutnud. Tallinki puhul oodatakse usutavasti uudiseid Silja Line'i oksjoni tulemustest, kuid need saabuvad alles järgmisel kuul. Tallinki aktsia puhul võib tagantjärgi tark olles öelda, et aktsiaid tasus osta enne emissiooni. See oli nn tark raha, kes praegu ilmselt aktsiaid müüb. Nähtavasti pole ka emissioonikorraldajad Suprema ja Citigroup suutnud investoreid senini veenda, et aktsia on emissioonihinnast rohkem väärt. Tallinki aktsia kohta on juba küllalt kriitikat tehtud ja vaikselt hakkan minagi arvama, et müüjate aktsiad peaksid varsti otsa saama. Kui see nii juhtub, siis saame varsti näha aktsiat kõrgemal tasemel.

Käibe poolest teisel kohal oli Baltika aktsia, millega sooritatud tehingute maht ulatus 3,3 miljoni kroonini. Aktsia hind jäi muutumatuks, olles 236,26 krooni (15,10 eurot). Baltika puhul ollakse ilmselt eelmise aasta majandustulemuste ootuses. Kuid headest majandustulemustest olulisem on firma võime saavutatud efektiivsust hoida.

Kaldun arvama, et Baltika laienemine ei saa lõpmatuseni kesta. Julgen kahtlustada ka seda, et osa investoreid võtab juba kasumit. Kuna aga meeleolu on kõrge, siis ei kajastu see veel aktsia hinna langusena. Arvan, et Baltika tõus võib veel mõned kuud jätkuda ja isegi 18 eurose hinnasihi saavutada, kuid siis võib edulugu hakata lagunema. Muidugi sõltub aktsia käekäik ka üldisest meeleolust börsil.

Ainsa põhinimekirja tõusja, Norma aktsia kerkis 0,3 protsenti, makstes 95,76 krooni (6,12 eurot). Aktsia käive oli 1,5 miljonit krooni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:47
    Otsi:

    Ava täpsem otsing