Estonian Air parandas tulemusi

Mart Relve 23. veebruar 2006, 00:00

Estonian Air leiab, et ainsa igapäevase ärilehena Eestis lasub Äripäeval suur vastutus oma lugejate ees avaldada tõepärast, korrektset infot ettevõtete majandustulemustest. Kahjuks pole seda Estonian Airi puhul tehtud (ÄP, 23.02.).

Tutvustasime pressikonverentsil Estonian Airi eelmise aasta majandustulemusi, ühtlasi andsime teada mõnest tulevikuplaanist. Ajakirjanikel oli võimalus saada ettevõtte juhtidelt kommentaare kõigile neid huvitanud küsimustele. On kahetsusväärne, kui Eesti juhtiva majandusajalehe Äripäeva ajakirjanik ei suuda aru saada ning tõeselt interpreteerida temale esitatud ning tutvustatud majandusnäitajaid.

Äripäev on süüdistanud Estonian Airi valeandmete esitamises nii avalikkusele kui ka äriregistrile. See ei vasta tõele. Skandaalihimus ajakirjanik on samu valeandmeid esitades hämanud ka Estonian Airi endisele juhile ning temalt saadud vastuseid vääralt tõlgendanud. Sellekohase kinnituse olen saanud ka Erki Urvalt.

Iga majandusaasta kohta esitab Estonian Air äriregistrile vastavalt Eestis kehtivale raamatupidamisseadusele auditeeritud majandusaasta aruande koos kommentaaridega. Asjast huvitatutel on võimalik auditeeritud aastaaruannetega tutvuda ka meie koduleheküljel. Lisaks seal avaldatule oleme tahtnud informeerida avalikkust ka meie põhitegevuse tulemusena tekkinud kasumist või kahjumist.

Estonian Air suutis 2005 aastal oluliselt parandada oma efektiivsust. Näiteks lendude täituvus tõusis 58%-lt 61-le ja lennukite keskmine lennutundide arv päevas tõusis 8,7 tunnilt 10,2-le. Siit ka peamised põhjused, miks Estonian Airi majandustulemused 2005. aastal olid paremad kui 2004.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing